Van 25 t/m 31 oktober organiseren Puur! uit eten, de duurzame culinaire gids, en Stichting Max Havelaar, verantwoordelijk voor het Fairtrade keurmerk, de Fairtrade Restaurant Week 2010. Bijna 160 restaurants in heel Nederland serveren deze week de (h)eerlijkste gerechten die bereid zijn met Fairtrade ingrediënten.
In restaurants is het aanbod van duurzame gerechten nog beperkt. Daar gaan we in oktober samen met jou wat aan doen! In de Fairtrade Restaurant Week kun je tijdens een avond uit het verschil maken. De kwaliteit van de gerechten staat natuurlijk voorop, maar een gerecht met een mooi verhaal smaakt nog beter.
Fairtrade betekent dat producten onder eerlijke voorwaarden zijn geproduceerd en verhandeld. Wanneer een product het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade heeft weet je zeker dat de boeren een eerlijke prijs hebben ontvangen en kunnen investeren in een betere toekomst.
Hoe werkt het? Reserveer een restaurant bij jou in de buurt en vraag naar het speciale Fairtrade menu. Elk restaurant is vrij om dit zelf samen te stellen. In ieder gerecht moet minimaal één Fairtrade ingrediënt zijn verwerkt en bij voorkeur meerdere zoals ananas, banaan, avocado, rijst, chocolade, honing of olijfolie. Een overzicht van alle restaurants vind je op de website: www.fairtraderestaurantweek.nl
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards