Franse Ecocert groeit mee met bio-sector

Ecocert, de vooraanstaande Franse certificeerder van biologische producten, blijft groeien. De activiteit van het personeelsbestand groeide met 20 procent per jaar. "Ook zijn de activiteiten steeds meer gediversifieerd", aldus directeur Philippe Thomazo.

De organisatie is in 1991 opgericht op l'Isle-Jourdain in Gers. Zij is inmiddels verantwoordelijk voor ongeveer 65 procent van de AB-vergunningen (agriculture biologique) in Frankrijk. Ecocert heeft 18.000 zeer loyale klanten. Om in aanmerking te blijven komen voor certificering, betalen boeren zo'n 500 tot 600 euro per inspectie. Deze inspecties vinden één keer in de 18 maanden plaats.

Ecocert heeft in 2009 een omzet van 22 miljoen gerapporteerd. Er zijn een honderdtal inspecteurs door het hele land actief. "We hebben al zo'n dertig mensen ingehuurd sinds januari en streven naar honderd in 2010."

Sinds vorig jaar certificeert Ecocert ook bio-cosmetica. Extra duurzaamheid wordt ook beloond. Er is een speciale certificering voor bedrijven die zich inzetten voor gezonde economische en sociale omstandigheden in de landen waar geproduceerd wordt. De eerste drie bedrijven hebben inmiddels het 'Equitable-Ecocert'-label ontvangen.
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.