Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS gaat handelsstatistieken bio-levensmiddelen bijhouden

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw is van plan om de invoer en uitvoer van sommige biologische producten te gaan volgen. De USDA heeft echter niet vrijgegeven welke grondstoffen vanaf 1 januari zullen worden opgenomen in de 'Harmonized Tariff Schedule'. De statistieken zullen beschikbaar zijn op de website van de Amerikaanse internationale handelscommissie: tinyurl.com/organic-stats

"Dit besluit zal de ontwikkeling van de internationale handel ten goede komen. Evenals de naleving van de biologische normen van het National organic Program", vertelt Kathleen Merrigan van het ministerie.

Het nieuws is met enthousiasme begroet door biologische voorstanders. "We vragen hier al lang om", vertelt Barbara Haumann, woordvoerster van de Organic Trade Organisation. "Dit gaat heel waardevol zijn. De gegevens kunnen helpen bij het peilen van de markt en het bepalen van de trends in de biologische levensmiddelensector. Al lange tijd vragen mensen voor hoeveel waarde er geïmporteerd wordt, maar dit kon niet achterhaald worden."

Canada was begin 2009 het eerst land dat de biologische import- en exportstatistieken begon op te stellen.