Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: 29 oktober workshop over alternatieven biggencastratie

De Universiteit van Kassel houdt op 29 oktober in Witzenhausen een workshop over 'Alternatieven voor castratie van biggen'. Het evenement richt zich op de handelsvertegenwoordigers en verwerkende bedrijven die in de bio-varkensvleessector actief zijn. Er zullen onder meer actuele onderzoeksresultaten rondom alternatieven besproken worden.

Er is ook gekeken naar hoe de Duitse bio-landbouw kan profiteren van ervaringen met de alternatieven in andere Europese landen. Het biedt inzicht in de situatie in landen als Zwitserland, Nederland, Noorwegen, Belgiƫ en Groot-Brittanniƫ. Onderzoeksresultaten over de houding van Duitse bio-consumenten omtrent biggencastratie zonder verdoving komen ook aan bod.

De resultaten en aanbevelingen uit de workshop worden doorgespeeld naar het Duitse ministerie. Deelname is gratis en voor meer informatie kan men terecht bij Astrid Heid via a.heid@uni-kassel.de

Bekijk hier het volledige programma.