Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filippijnse bio-landbouw bezig met inhaalslag

Vooral de duurdere prijs is aantrekkelijk voor Filippijnse bio-bedrijven. In de Filippijnse supermarkten ligt de prijs voor bio-producten 20 tot 50 procent hoger. Jaarlijks groeit de lokale biologische landbouw met 10 tot 20 procent, en de verwachting is dat de sector binnen tien jaar met 30 procent zal groeien. Dit blijkt uit gegevens van de 'Organic Producers and Traders Association'.

Er worden voornamelijk rijst, groenten, kruiden, rietsuiker, bananen, kokos, fruit, zuivelproducten en meststoffen geproduceerd. In totaal zijn 35.000 Filippijnse boeren actief op 14.134 hectare. Dit komt neer op een gemiddelde grootte van ongeveer een halve hectare per bedrijf.

De Filipijnen lopen hiermee fors achter op China (2,1 miljoen hectare), India (528.171 hectare) en Indonesiƫ (41.431 hectare). Wel maakt het land een inhaalslag, maar heeft het nog een lange weg te gaan.

De biologische kunstmestindustrie groeit overigens mee. In 2006 werd er door meer dan 120 bedrijven zo'n 4.689 ton aan meststoffen geproduceerd. Voornamelijk in de regio's Metro Manila en Luzon.