'Als olievlek uitbreiden'

Eco-jeansstore Greanz opent in binnenstad Amersfoort

Eco en Fairtrade jeansstore Greanz opent morgen (23 oktober) om drie uur 's middags een tweede vestiging in Amersfoort en wel in het hartje van de binnenstad: in de Sint Jorisstraat. Cabaretier, hardloper, grootspraker, dichter en grapmaker Dolf Jansen maakt er samen met de Amersfoortse wethouder Hans Buijtelaar een feestje van. Greanz is de eerste volledig ecologische en Fair Trade jeansstore in Europa.

Martin Visser uit Amersfoort, drijvende kracht achter het succesvolle concept, opende de eerste vestiging van Greanz begin dit jaar in winkelcentrum Vathorst. Greanz breidde onlangs uit met een tweede filiaal in Soest en is nu ook te vinden in het centrum van Amersfoort.

Greanz streeft ernaar in 2015 49 filialen door het hele land te hebben. "Het moet zich als een 'olievlek' uitbreiden", zegt Visser.

Bij Greanz vind je shirts van biologisch katoen, schoenen van zijde, afgewerkt met gerecyclede autobanden en broeken van bamboe. Greanz is in feite gewoon een gave jeansstore met modieuze kleding. Met als niet te missen bijzonderheid: alles is volkomen eerlijk geproduceerd. Ecologisch, duurzaam, Fair Trade,
klimaatneutraal en zonder kinderarbeid. En toch zijn de prijzen verrassend laag.

Greanz bewijst dat ecologische, verantwoorde kleding niet stoffig, saai en duur hoeft te zijn en verkoopt betaalbare, modieuze kleding die is gemaakt zonder kinderarbeid, onder goede arbeidsomstandigheden en zonder gebruik van vervuilende, gevaarlijke pesticiden en chemicali├źn. Voor een eerlijke prijs, die goed is voor iedereen: zowel voor de arbeiders in de textielfabrieken als uiteindelijk ook voor de consument die de kleding koopt.

"Geld verdienen is mooi", zegt Visser, "maar niet over de ruggen van kleine kinderen in arme landen, niet ten koste van het milieu." Greanz neemt bewust afstand van de conventionele productiewijze van modeartikelen. Missie: een zo'n breed mogelijk publiek kennis laten maken met producten die modieus zijn en gegarandeerd Fair Trade, klimaat neutraal, duurzaam, kinderarbeidvrij en ecologisch geproduceerd. En betaalbaar. Greanz is zeker ook door dat laatste aspect een uniek Nederlands jeansconcept.

De collectie van Greanz bestaat uit een grote diversiteit aan jeansmodellen, truien van onder meer gerecyclede jeans, gerecyclede sweaters, tops, t-shirts, hemden, uni en bedrukt. Greanz neemt alleen producten af van leveranciers die gebruik maken van 100 procent ecologische materialen als organisch katoen, bamboe, soja en eucalyptus en in het bezit zijn van de benodigde certificaten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven