Aandacht voor duurzame thema's

Plus start campagne voor verantwoord assortiment

Plus start voor de tweede keer de campagne 'Plus denkt duurzaam'. Een verantwoord assortiment en aandacht voor mens, milieu en maatschappij staan hierbij centraal. Tijdens de campagne 'Plus denkt duurzaam', van 25 oktober tot en met 14 november 2010, besteedt Plus iedere week aandacht aan een ander duurzaam thema. Daarbij volgen de thema's Fairtrade, BIO+ en GIJS elkaar op.Voor Plus staat het welzijn van mensen uit de toeleverende landen hoog op de agenda. De supermarktketen biedt in haar winkels dan ook uitsluitend Fairtrade bananen aan en is daarmee de grootste verkoper van Fairtrade producten in Nederland.

Eerlijke producten

Voor de Fairtrade bananen bij PLUS ontvangen lokale boeren uit Colombia een rechtvaardige prijs. Sjaak de Korte, directeur Business Development en MVO verantwoordelijke van Plus Retail, ging eind augustus naar Colombia met een delegatie van stichting Max Havelaar, het keurmerk voor Fairtrade. "Ik heb met eigen ogen gezien dat de boeren in Colombia een eerlijke prijs ontvangen voor de geteelde bananen," aldus De Korte. "Wij vinden het zeer belangrijk dat onze producten duurzaam zijn en eerlijk worden geproduceerd. Vanaf 2011 breiden we ons Fairtrade assortiment dan ook verder uit met onder meer thee van Plus huismerk."

Groen en duurzaam

Gedurende de campagne 'Plus denkt duurzaam' introduceert de supermarktketen in aanvulling op de Fairtrade bananen en sinaasappelen ook Fairtrade ananassen. Daarnaast is er aandacht voor vis bij PLUS. De Korte: "Als Plus streven we ernaar naar dat onze vis duurzaam wordt gevangen. We zijn goed op weg naar een verantwoord visassortiment, maar we zijn pas tevreden als alle vis 100% groen is."

Biologisch en authentiek

PLUS heeft al vier jaar het grootste assortiment in biologische producten. Dat deze producten niet altijd duur hoeven te zijn, bewijst de supermarktketen door de laagste prijs van biologisch vlees aan te bieden. Maandag 25 oktober introduceert PLUS als uitbreiding van het huidige biologisch assortiment BIO+ broccoli. Bovendien start de supermarktketen op maandag 1 november met BIO+ kruimige aardappelen. Ook breidt PLUS het assortiment streekproducten van GIJS uit. De nieuwste introductie is GIJS boerenkool van boer Ronald Herbert uit Zeewolde.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.