Turkije gaat bio-landbouw in beschermde gebieden stimuleren

Het Turkse ministerie van Landbouw heeft besloten om bio-landbouw te stimuleren in EPASA-gebieden. Dit zijn gebieden die onder milieubescherming vallen (Environmental Protection Agency For Special Areas).

EPASA en TÜGEM gaan samen de kosten van certificering, training en bodemanalyses voor biologische landbouwprojecten dekken. TÜGEM-manager Ali Karaca zei bij de ondertekening dat op dit moment in Turkije op ongeveer 50.000 hectare land zo'n 984.000 ton aan producten wordt geteeld. "Ook wordt het merendeel van de 212 biologische producten in het land geëxporteerd. Dit levert het land zo'n 28 miljoen dollar op. De belangrijkste exportbestemmingen zijn Duitsland, Frankrijk, Nederland, de VS, Australië en Zuid-Korea."

In 2009 ontvingen Turkse bio-boeren een subsidie van 20 Turkse Lira (zo'n 8,90 euro) per tiende van een hectare, in 2010 is dit al toegenomen naar 25 (zo'n 11,20 euro). In totaal wordt zo'n 6,8 miljoen Lira uitgegeven aan subsidies aan boeren in 57 provincies.

De milieubescherming concentreert zich met name op de regio's Belek, Foça, Datça-Bozburun, Fethiye-Göcek, Gökova, Göksu Delta, Gölbaşı, Ihlara, Kaş-Kekova, Köyceğiz, Pamukkale, Patara, Tuz Lake en Uzun Lake. "Hier is met het oog op de toekomst behoefte aan een meer duurzame landbouw."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.