'Tevreden over verbeteringen controle-prorgramma'

Toezicht bio-producten VS al aanzienlijk verbeterd

Miles McEvoy, van het 'National Organic Pogram' van het Amerikaanse ministerie van Landbouw, zegt dat er goede stappen zijn genomen om het toezicht op de biologische normen te verbeteren. Dit vertelde hij op het 'All Things Organic'-congres in Boston.

"Inmiddels zijn 12 van de 14 aanbevolen verbeteringen doorgevoerd. Ik verwacht dat de overgebleven aanbevelingen voor het einde van dit jaar zullen volgen. Ik ben erg tevreden over de voortgang die het programma sinds maart dit jaar gemaakt heeft." Toen werd het National Organic Pogram aangespoord om de administratie en het beheer rondom de controles te verbeteren. Dit om een meer effectief handhavingsprogramma op te zetten.

"Het NOP heeft de residuen-tests versterkt en de accreditatie geïntensiveerd, evenals de controle op de naleving en sanctionering van de overtreders. Tot nu toe hebben toezichthouders tegen acht overtreders civielrechtelijke sancties aangespannen." Hij benadrukte dat het belangrijkste doel de bescherming van de biologische integriteit is.

"De integriteit van biologisch moet volledig beschermd zijn, zowel in de bedrijven als op de markt. Er is nog veel te doen, maar we hebben al goede vorderingen gemaakt."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven