Betalingsbeleid Söbbeke onder vuur

Zuivelconflict gaande in Duitsland

Voor het eerst is het in Duitsland gekomen tot een open confrontatie tussen biologische boeren en een zuivelbedrijf, als gevolg van de lage melkprijzen. De biologische melkboeren overwegen om hun contracten met het op een na grootste biologische zuivelbedrijf van Noord Duitsland, Söbbeke per 30 september volgend jaar te beëindigen.Hierdoor zou Söbbeke zo'n veertig tot vijftig procent van de melkaanvoer verliezen. De reden van het conflict is dat Söbbeke na een stijging van de melkprijzen de betalingen aan de bio-boeren niet verhoogd heeft.

De melkprijzen stabiliseren al enige tijd. Vooral in 2008 en 2009 waren ze sterk gedaald. Volgens het verbond van Duitse melkveehouders zouden de boeren 40 cent per liter moeten krijgen. De Abl is het hier niet mee eens, zij pleiten voor een hogere vergoeding door de hogere kosten waar de bio-boeren mee te maken hebben.
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.