Mag exclusieve herfst/wintercollectie ontwerpen

Studio Jux krijgt prijs op Ethical Fashion Show

Het Nederlandse modelabel Studio Jux is in de prijzen gevallen tijdens de Ethical Fashion Show van La Redoute. Het duurzame label in dames- en herenmode sleepte daar de Fashion Award 2010 in de wacht.

La Redoute -uitgever van de grootste modecatalogus in Frankrijk en nummer drie van de wereld- heeft de prijs in het leven geroepen om duurzame modemerken een platform te geven in de 21 landen waarin zij opereert. La Redoute bedient 13 miljoen klanten in 21 landen, waaronder Spanje, Engeland, Zweden en Italië. Dit is het zesde jaar dat La Redoute deze prijs uitreikt aan een veelbelovend duurzaam modelabel. In het juryrapport noemde men de ontwerpen van Jux 'puur', 'comfortabel' en 'geschikt voor de markt'.

De prijs houdt in dat Jux de mogelijkheid krijgt een exclusieve fall/winter 2011 collectie te ontwerpen. Het Nederlandse modelabel bereikt op deze manier een miljoenenpubliek. Carlien Helmink, mede-eigenaar van Jux is daar blij mee: "We kunnen niet wachten om alle 13 miljoen klanten die La Redoute bedient kennis te laten maken met onze visie op duurzame mode."

Aangezien Jux een Duits woord is voor plezier, is het vanzelfsprekend dat het label plezier hoog in het vaandel heeft staan. De visie van het label is dan ook dat mode plezierig moet zijn voor zowel de drager, de ontwerper als de kleermaker. Jux heeft specifiek voor Nepal gekozen om daar werkgelegenheid te creëren. Verder gebruikt het merk duurzame materialen als biologisch katoen, bamboe en gerecycled polyester. Jitske, de modeontwerper van Jux, woont in de hoofdstad Kathmandu om goede kwaliteit en goede arbeidsomstandigheden te garanderen.

Bron: FashionUnited


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven