Kijk rond in Belgische bio-ecologische woningen

Inschrijvingen voor Ecobouwers Opendeur starten op 19 oktober. "Als je heel wat gelezen hebt over bio-ecologisch bouwen, wil je het ook eens beleven. Hier kan je een passiefhuis voelen, ruiken en zien," vertelt Luc Verhaegen over zijn energiezuinige woning in het Ecobouwers Magazine dat op 19 oktober bij De Standaard zit.

Luc Verhaegen is één van 116 eigenaars die van 6 tot 14 november (6, 7, 13 en 14 november) mensen rondleidt in zijn huis. Bond Beter Leefmilieu organiseert dan al voor de dertiende maal Ecobouwers Opendeur. Dit jaar kunnen van 8 tot en met 10 november voor de eerste keer gratis 28 kantoren bezocht worden. Hiervoor kan men vanaf 19 oktober inschrijven op www.ecobouwers.be.

Men krijgt geen verkooppraatjes voor de kiezen, maar echte ervaringen over hoe duurzaam en energiezuinig bouwen verloopt in de praktijk. De eigenaars van de woningen verzorgen, al dan niet samen met hun architect, aannemer of installateur, de rondleiding.

Men krijgt in kleine groepjes gedurende een tweetal uur een warm onthaal bij de mensen thuis. Er kan gekozen worden uit een brede waaier van woningen: bio-ecologisch, passief, strobalenwoningen of renovaties in de stad.

Tijdens Ecobouwers Opendeur 'kantoren' geven 28 bouwheren en gebruikers van tertiaire gebouwen infosessies over hun bouw- en woonervaringen.

Gratis tickets bouwbeurs Hout & Groen Wonen

Samen met het eerst weekend van ecobouwers opendeur op 6 & 7 november vindt de ecologische bouwbeurs Hout & Groen Wonen plaats in de Waagnatie in Antwerpen. Wie inschrijft voor Ecobouwers Opendeur kan gratis naar de beurs Hout en Groen Wonen.

Opgelet: de plaatsen voor de activiteiten van Ecobouwers Opendeur zijn beperkt en inschrijven is verplicht. Aanmelden kan vanaf 19 oktober op www.ecobouwers.be. Meer informatie over de beurs Hout & Groen Wonen: www.houtengroenwonen.be

Bron: Editiepajot


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven