Kookland.nl nieuwe thuisbezorg-maaltijdservice

Ambachtelijk bereide maaltijden in de brievenbus

Kookland.nl is een uniek project gestart. Het gaat om een thuisbezorg-maaltijdservice. De pakketjes passen gemakkelijk door de brievenbus. De maaltijden worden ambachtelijk bereid, zonder toevoeging van conserveringsmiddelen, kleur-, geur- en smaakstoffen.
 
De consument kan online zijn driegangenmenu samenstellen. Er is keuze uit 71 verschillende gerechten. Wanneer voor 13.30 uur besteld wordt, wordt het pakket de volgende dag via de post afgeleverd. "De maaltijden kunnen maar liefst 24 uur buiten de koelkast bewaard worden. Hier zijn uitgebreide onderzoeken aan vooraf gegaan", vertelt Mark de Boevere van Promatec Food Ventures uit Bladel. Dit technologiebedrijf zit achter de High Pressure Processing, een moderne milde conserveringstechniek.Hij ziet ook kansen in het bedienen van mensen met speciale diëten. "Kookland.nl kan met haar business-to-consumer-concept bijvoorbeeld ook maaltijden bereiden die uitermate geschikt zijn voor mensen met allergieën of diabetes. Het kan deze mensen snel en direct door geheel Nederland bereiken. Het enige dat de consument nog moet doen, is de maaltijd tien minuten in warm water op temperatuur brengen. Vervolgens serveert u uzelf en uw gasten een smaakvolle maaltijd van culinair niveau."
 


Initiatiefnemer en directeur Ton Marsman verwerkt zoveel mogelijk regionale producten van ambachtelijke boeren. "Ik heb natuurlijk een voorkeur voor biologisch en diervriendelijk. Op dit moment is het echter niet mogelijk om volledig biologische maaltijden te bereiden. De verkrijgbaarheid is niet gegarandeerd."
 


Het onafhankelijk Duitse instituut 'German Institute of Food Technologies' (DIL) heeft alle maaltijden van Kookland.nl uitvoerig geanalyseerd en getest op diverse aspecten als houdbaarheid en kwaliteit. Hieruit blijkt dat de maaltijden van goede kwaliteit zijn en zonder kwaliteit te verliezen lang buiten de koelkast bewaard kunnen worden.

Voor meer informatie:

Ton Marsman
06-53387370
ton@kookland.nl
www.kookland.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.