Extra aandacht voor bio-schimmelkaas

Belgische kaaswinkel Van Tricht beste van Europa

De Wall Street Journal heeft een top-10 van Europese kaaswinkels gepubliceerd. De speciaalzaak van familie Van Tricht uit Berchem bekleedt daarbij de eerste plaats. Als tip geeft de Amerikaanse krant nog mee om een Keiems Bloempje uit te proberen. Dat is een biologische rauwmelkse witschimmelkaas die afkomstig is van Keiem, een deelgemeente van Diksmuide.

In de top-10 van Europese kaasspeciaalzaken staat slechts een Belgische winkel, maar ze neemt er wel de eerste plaats in. De kaaswinkel Michel Van Tricht & Zoon uit de Fruithoflaan in Berchem is een familiezaak van drie generaties. In 1978 nam Michel het roer over van zijn vader en ondertussen is ook zoon Frédéric aan boord gestapt."Een tijdje geleden belde de Wall Street Journal ons op met een aantal vragen voor een artikel over kaaswinkels", vertelt Frédéric in Het Laatste Nieuws. "Blijkbaar zijn we nu uitgeroepen tot de beste van Europa. We zijn zeer trots, vooral omdat we de enige Belgen op de lijst zijn." Van Tricht & Zoon levert kaas aan de betere restaurants in de Benelux, waaronder de keukens van topchefs Peter Goossens en Sergio Herman, en krijgt klanten van heinde en ver over de vloer.

Een tip die het Amerikaanse blad nog meegeeft is om zeker een Keiems Bloempje te proberen wanneer je de winkel passeert. "Dat is een witschimmelkaas met een heel toegankelijke smaak, waardoor veel mensen het lusten. Hij wordt gemaakt in Keiem, een deelgemeente van Diksmuide", legt Frédéric uit.

Bekijk hier de top-10.

Bron: BioForum


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven