De Wall Street Journal heeft een top-10 van Europese kaaswinkels gepubliceerd. De speciaalzaak van familie Van Tricht uit Berchem bekleedt daarbij de eerste plaats. Als tip geeft de Amerikaanse krant nog mee om een Keiems Bloempje uit te proberen. Dat is een biologische rauwmelkse witschimmelkaas die afkomstig is van Keiem, een deelgemeente van Diksmuide.
In de top-10 van Europese kaasspeciaalzaken staat slechts een Belgische winkel, maar ze neemt er wel de eerste plaats in. De kaaswinkel Michel Van Tricht & Zoon uit de Fruithoflaan in Berchem is een familiezaak van drie generaties. In 1978 nam Michel het roer over van zijn vader en ondertussen is ook zoon Frédéric aan boord gestapt.
"Een tijdje geleden belde de Wall Street Journal ons op met een aantal vragen voor een artikel over kaaswinkels", vertelt Frédéric in Het Laatste Nieuws. "Blijkbaar zijn we nu uitgeroepen tot de beste van Europa. We zijn zeer trots, vooral omdat we de enige Belgen op de lijst zijn." Van Tricht & Zoon levert kaas aan de betere restaurants in de Benelux, waaronder de keukens van topchefs Peter Goossens en Sergio Herman, en krijgt klanten van heinde en ver over de vloer.
Een tip die het Amerikaanse blad nog meegeeft is om zeker een Keiems Bloempje te proberen wanneer je de winkel passeert. "Dat is een witschimmelkaas met een heel toegankelijke smaak, waardoor veel mensen het lusten. Hij wordt gemaakt in Keiem, een deelgemeente van Diksmuide", legt Frédéric uit.
Bekijk hier de top-10.
Bron: BioForum
Abonneren
Vacatures
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid
- Sales Manager / Trader
- In- Verkoper Tuinplanten
- Aardbei-veredelaar
- Inkoper / Verkoper BIO groente en fruit
- New business manager
- Internationale Senior Retail Account Manager
- Mango trader
- Commercieel medewerker binnendienst
- Vestigingsmanager / Arbeidsmanager
Extra aandacht voor bio-schimmelkaas
Belgische kaaswinkel Van Tricht beste van Europa
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-19 Berichten over toename 'megastallen' vergelijking appels met peren
- 2023-09-15 Wales riskeert honderden duurzame bedrijven door schrappen steun voor biologische landbouw
- 2023-09-11 Melkveehouderij komt met visie voor de toekomst
- 2023-09-11 "Onze boerderij is een historische voedselplek met focus op de toekomst"
- 2023-09-08 Biologisch melkveebedrijf Van Schriek opent nieuwe potstal met succesvolle open dag
- 2023-09-08 Blije Koe zuivel start succesvolle crowdfunding om transitie naar ethische melkveehouderij door te zetten
- 2023-09-07 Aldi meldt eerste positieve resultaten van project Kruidenrijk Grasland
- 2023-09-06 Melkprijs Eko-Holland blijft ook in september gelijk
- 2023-09-05 Sector wil naar kunstmestvrije melkveehouderij
- 2023-09-04 Melkprijzen Eko-Holland blijven gelijk voor september 2023
- 2023-09-04 Zelfs in geschikt grasland groeien te weinig kievitskuikens op
- 2023-09-01 Primeur: lokaal geproduceerde biologische kaas gelanceerd in Indonesië
- 2023-08-31 Nieuwste roodflora kaas: Antonius Abt
- 2023-08-31 Arla Foods-melkprijs blijft ook in september 2023 ongewijzigd
- 2023-08-30 OpdeHim na koerswijziging verder met slechts 15 koeien
- 2023-08-28 Ook Friese geitenhouder merkt dat biologisch boeren niet voor iedere boer rendabel is
- 2023-08-28 FrieslandCampina-garantieprijs biologische boerderijmelk daalt met 1,25 euro
- 2023-08-25 Petjes en shirts voor Organic Valley-fans
- 2023-08-24 Opnieuw 300 hectare biodiverse kruidenrijke graslanden erbij dankzij donateurs
- 2023-08-23 Zomermeststoffen helpen gras-klaver de zomer door