De Wall Street Journal heeft een top-10 van Europese kaaswinkels gepubliceerd. De speciaalzaak van familie Van Tricht uit Berchem bekleedt daarbij de eerste plaats. Als tip geeft de Amerikaanse krant nog mee om een Keiems Bloempje uit te proberen. Dat is een biologische rauwmelkse witschimmelkaas die afkomstig is van Keiem, een deelgemeente van Diksmuide.
In de top-10 van Europese kaasspeciaalzaken staat slechts een Belgische winkel, maar ze neemt er wel de eerste plaats in. De kaaswinkel Michel Van Tricht & Zoon uit de Fruithoflaan in Berchem is een familiezaak van drie generaties. In 1978 nam Michel het roer over van zijn vader en ondertussen is ook zoon Frédéric aan boord gestapt.
"Een tijdje geleden belde de Wall Street Journal ons op met een aantal vragen voor een artikel over kaaswinkels", vertelt Frédéric in Het Laatste Nieuws. "Blijkbaar zijn we nu uitgeroepen tot de beste van Europa. We zijn zeer trots, vooral omdat we de enige Belgen op de lijst zijn." Van Tricht & Zoon levert kaas aan de betere restaurants in de Benelux, waaronder de keukens van topchefs Peter Goossens en Sergio Herman, en krijgt klanten van heinde en ver over de vloer.
Een tip die het Amerikaanse blad nog meegeeft is om zeker een Keiems Bloempje te proberen wanneer je de winkel passeert. "Dat is een witschimmelkaas met een heel toegankelijke smaak, waardoor veel mensen het lusten. Hij wordt gemaakt in Keiem, een deelgemeente van Diksmuide", legt Frédéric uit.
Bekijk hier de top-10.
Bron: BioForum

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Is lupine het gouden boontje van Nederlandse bodem?
- "Totaalassortiment aanbieden is een uitdagende maar ook zeer passende stap"
- Agrifirm start pilots rondom regeneratieve landbouw
- Regering moet onderzoek doen naar nutriënten uit menselijke mest
- De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
Extra aandacht voor bio-schimmelkaas
Belgische kaaswinkel Van Tricht beste van Europa
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-17 22 mei open dag bij biologische boerderij in de Wynzer Polder
- 2022-05-17 Drogestofprijzen biologisch voorjaarsgras 10 cent omhoog
- 2022-05-16 "Ontzettend goede compost voor het land"
- 2022-05-11 Boer Guus lanceert verse biologische grasmelk
- 2022-05-10 'Coronageitjes' moeten wennen aan drukte op Amsterdamse boerderij
- 2022-05-10 Met één maatregel red je als melkveehouder de weidevogel niet
- 2022-05-04 Hoeveel drijfmest heeft maïs op scheurgrond nodig?
- 2022-05-03 15 mei: open dag bij Veld en Beek
- 2022-05-02 "Biologisch boeren moet je durven!"
- 2022-04-29 Kunstwerken op silo's van Koeientuin Kraanswijk
- 2022-04-29 Friesland: 50.000 euro subsidie voor bescherming weidevogelnesten en -kuikens
- 2022-04-28 Henri Willig benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
- 2022-04-28 Biologische melkprijs Eko-Holland stijgt met €1,25
- 2022-04-26 FrieslandCampina-biologische garantieprijs €1,75 omhoog in mei
- 2022-04-22 Afrekenbare stoffenbalans moeilijk vorm te geven
- 2022-04-15 Hoe boer Piet uit handen bleef van het kapitaal
- 2022-04-14 Resultaten van de Kringloopwijzer 2019 en 2020
- 2022-04-13 Jonge Jersey stiertjes arriveren op de boerderij bij DID-IT
- 2022-04-13 Hoe een biologische boerderij de leegloop van het Spaanse platteland vertraagt
- 2022-04-12 Wat is het beste moment om maïs te zaaien?