Producenten willen meer invloed op handel

Bretonse bio-melkproductie stijgt in 2011 mogelijk met 30%

In Bretagne zitten zo'n honderd bedrijven in omschakeling naar biologisch. Hierdoor zal de melkproductie in 2011 met dertig procent toenemen. Qua afzet moet dit volgens Franse experts geen problemen gaan opleveren. Zij merken namelijk dat zo'n dertig procent van de melk die verbruikt wordt tegenwoordig biologisch is.

Wel is er de behoefte aan het verduurzamen van de biologische melkproductie en een bepaalde hoeveelheid te kunnen garanderen.Biolait als voorbeeld

Biolait is een Franse telersvereniging die in 1994 opgericht is. Het koopt melk in van haar leden voor wederverkoop aan verwerkers. Dit is voor de betrokken boeren een instrument om de afzet van hun productie te beheersen en marktrisico's te delen.

Er zit echter een limiet aan het aantal producenten dat in dergelijke verenigingen kan worden vertegenwoordigd. Daarom is nu behoefte naar de verplaatsing naar een regionaal niveau. Het is de bedoeling dat de biologische boeren uiteindelijk gezamenlijk de volumes kunnen gaan beheren. Zo zullen zij beter in staat zijn om een eerlijke prijs voor bio-melk bepalen.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.