Streekweken, in hartje Nederland, heeft een ruim assortiment lekker, puur en eerlijk voedsel. Van opperdoezen, bessen, spek, brood, duurzame vis, kruiden, mosterd, schapen- en geitenkaas, koffie en honing. Maar ook sambal en bijzonder ijs zijn te vinden in de tientallen marktkraampjes.
Neem alvast een voorproefje en kijk voor de volledige lijst producenten van streekproducten op www.streekweken.nl
Nu, het combineren van smaken is een vak apart. Maar je hoeft geen chef-kok te zijn om de juiste ingrediënten bij elkaar te zoeken. Al helemaal niet als ze allemaal bij elkaar te vinden zijn, onder een dak. Reden om eind oktober naar de allereerste Streekweek te komen in de Markthal van Zijdebalen in Utrecht Centrum. Daar waar de Oude Gracht ophoudt en de Vecht begint, staat deze fraaie hal als het kleine broertje van Les Halles in Parijs en La Boqueria in Barcelona.
Over Streekweken
Streekweken is een initiatief van horecaondernemer Kick Woltjer. "Recent onderzoek heeft wederom aangetoond dat streekproducten populairder zijn dan ooit bij een bewust, kieskeurig publiek.* Het werd dus tijd voor een unieke markt voor deze groeiende groep liefhebbers van goed eten. Waaronder ikzelf."Over Slow Food
Slow Food is een Internationale beweging voor ecogastronomie. "We vinden dat voedsel dat ons eten goed moet smaken; dat het zonder schade voor de leefomgeving, het dierenwelzijn en de gezondheid moet worden geproduceerd en dat producenten een eerlijke vergoeding moeten krijgen voor hun werk."Voor verdere informatie en deelname kun je terecht op www.streekweken.nl of rechtstreeks contact opnemen met: Kick Woltjer, tel: 020 - 6231880, mob: 06 - 26340896.