22, 23 en 24 oktober in Utrecht

Streekweken, de markt voor puur, vers en eerlijk eten

Eten uit de streek. Ambachtelijk gemaakt door boerenhanden of in ieder geval met boerenwijsheid. Hoe je al deze heerlijkheden kunt combineren, vertelt de personal shopper van de Slow Food beweging Nederland. Tijdens de Streekweken staat er iemand voor u klaar op zaterdag 23 oktober in Utrecht om samen over de markt te slenteren en te adviseren over de achtergrond en bovenal de smaak van de producten. Gratis en voor niets. Simpelweg omdat wij vinden dat iedereen moet kunnen genieten van goed eten en drinken.Streekweken, in hartje Nederland, heeft een ruim assortiment lekker, puur en eerlijk voedsel. Van opperdoezen, bessen, spek, brood, duurzame vis, kruiden, mosterd, schapen- en geitenkaas, koffie en honing. Maar ook sambal en bijzonder ijs zijn te vinden in de tientallen marktkraampjes.

Neem alvast een voorproefje en kijk voor de volledige lijst producenten van streekproducten op www.streekweken.nlNu, het combineren van smaken is een vak apart. Maar je hoeft geen chef-kok te zijn om de juiste ingredi├źnten bij elkaar te zoeken. Al helemaal niet als ze allemaal bij elkaar te vinden zijn, onder een dak. Reden om eind oktober naar de allereerste Streekweek te komen in de Markthal van Zijdebalen in Utrecht Centrum. Daar waar de Oude Gracht ophoudt en de Vecht begint, staat deze fraaie hal als het kleine broertje van Les Halles in Parijs en La Boqueria in Barcelona.

Over Streekweken

Streekweken is een initiatief van horecaondernemer Kick Woltjer. "Recent onderzoek heeft wederom aangetoond dat streekproducten populairder zijn dan ooit bij een bewust, kieskeurig publiek.* Het werd dus tijd voor een unieke markt voor deze groeiende groep liefhebbers van goed eten. Waaronder ikzelf."


Over Slow Food

Slow Food is een Internationale beweging voor ecogastronomie. "We vinden dat voedsel dat ons eten goed moet smaken; dat het zonder schade voor de leefomgeving, het dierenwelzijn en de gezondheid moet worden geproduceerd en dat producenten een eerlijke vergoeding moeten krijgen voor hun werk."


Voor verdere informatie en deelname kun je terecht op www.streekweken.nl of rechtstreeks contact opnemen met: Kick Woltjer, tel: 020 - 6231880, mob: 06 - 26340896. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.