Aantal bio-wijnbouwers in Rheingau blijft toenemen

De Duitse wijnboer Hans Lang is succesvol omgeschakeld naar biologische wijnbouw. Hij heeft zeker geen spijt van deze omschakeling. In tegendeel: "Ik beveel het iedereen aan. De wijngaard van het familiebedrijf van de Hattenheimer-familie bestrijkt inmiddels een oppervlakte van 18 hectare.


Hans Lang is zichtbaar trots op zijn druiven

Peter Jakob Kühn uit Oestrich is nog een stapje verder gegaan. Hij is overgestapt op biologisch-dynamische landbouw. In de regio Rheingau is bio-wijn sowieso erg belangrijk. Claudia Jung van het kantoor Eltville heeft de afgelopen tijd een enorme stijging van het aantal biologische bedrijven geregistreerd. Er zijn inmiddels 22 wijngaarden actief in de bio-wijnbouw.

"Toch ligt Rheinhessen en Pfalz nog ver voor op ons", vertelt Lang. "Ik merk ook een verschuiving bij de klanten. Zij zijn niet alleen geïnteresseerd in hoe de wijn smaakt, maar ook naar hoe het gemaakt is. Ook in bijvoorbeeld China stijgt de vraag naar biologische wijn snel."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.