Tentoonstelling 'Ecodesign' in Luik nog tot 24 oktober

De gedeputeerden Paul Paul-Émile mile Mottard, Gilbert Van Baelen en Odile Wolfs van de provincies Luik, Belgisch en Nederlands Limburg hebben samen de tentoonstelling 'Ecodesign, een troef voor onze ondernemingen' geopend.

Duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en ecologie worden wel vaker genoemd als troeven voor de economische groei in de Euregio Maas Maas-Rijn. Met de tentoonstelling laat REcentre zien hoe duurzaam design nu al zijn voordelen toont in de regio. REcentre is een kennis- en promotiecentrum voor duurzaam design in de Euregio Maas-Rijn. Daarvoor stelt REcentre zijn netwerk en know-how ter beschikking aan bedrijven, ontwerpers en scholen. Anderzijds zet de organisatie ook zelf projecten met een maatschappelijke agenda op om duurzaam design onder de aandacht te brengen.

REcentre wil de Euregio Maas-Rijn laten uitgroeien tot een voorbeeldregio op het raakvlak tussen ecologie en economie. De essentie van de boodschap is vaak erg technisch. Maar daar weet de tentoonstelling wel raad mee: aan de hand van icoontjes wordt aangegeven in welke delen van de levenscyclus van een bepaald product vooral rekening werd gehouden met duurzaamheidsaspecten. Van duurzame grondstoffen, over milieuvriendelijk transport, tot de mogelijkheden van hergebruik.

Deze tentoonstelling gaat door in de Ancienne Halle aux Viandes van Luik. Ze is op 10 oktober gestart en is nog tot 24 oktober gratis toegankelijk voor het publiek. Van dinsdag tot en met zaterdag van 13:00 uur tot 18:00 uur en van 10:00 uur tot 15:00 uur op zondag. Bezoek voor groepen buiten de openingsuren kan op afspraak.

Bron: Limburgnieuws

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven