"Men onthoudt waar winkel zit"

Sincero: eerlijke kleding op bijzondere locatie

Tholen – Een kledingwinkel in een straat waarin vrouwen het oudste beroep van de wereld uitoefenen. Dat klinkt niet echt ideaal. Gonny Jeths denkt hier anders over. "Mensen onthouden in ieder geval altijd waar ik zit. Ook zit ik hier middenin de stad", aldus de eigenaresse van Sincero Fair Fashion. Ze heeft vorig jaar op 9 september de deuren van de kledingwinkel geopend in de Hardebollenstraat in Utrecht.De naam zegt eigenlijk alles. Gonny verkoopt eerlijke kleding van biologische materialen. Ze had al erg lang interesse in ontwikkelingssamenwerking en eerlijke handel. "Mijn vriendin wilde eigenlijk een winkel met enkel eerlijke kinderkleding starten. Voor onszelf bleek er echter ook niet veel te zijn. Daarom hebben we een plan geschreven." Ze runt ze winkel inmiddels alleen. "Ik kan doen wat ik wil."De winkel is van woensdag tot en met zaterdag open. "Op dit moment kan ik er helaas nog niet van leven, daarom heb ik er wat baantjes bij. Ik moet het toch vooral hebben van mensen die echt naar dit soort kleding op zoek zijn. Ook merk ik dat er steeds meer mensen met allergieën binnenstappen."

Het aantal klanten neemt wel toe door de Duurzame Waardekaart. En de door haar georganiseerde Green Fair bij de Utrechtse Moestuin was ook een groot succes. "Hier zijn zo'n zeshonderd mensen op afgekomen. Er heerste een erg leuke sfeer."Gonny runt al sinds eind 2004 een webwinkel onder dezelfde naam. "Ik heb in eerste instantie wat contacten opgedaan op een Duitse mode-beurs. Ik dacht toen nog dat ik het zelf moest ontwerpen en laten maken. Dit viel echter reuze mee. De webshop runde ik naast mijn baan. Nadat ik de straatprijs van de Postcodeloterij had gewonnen, kwam dit pand voorbij. Toen heb ik mijn kans gegrepen. Inmiddels loopt de winkel beter dan de webshop." Volgens Gonny is het grootste voordeel dat mensen de kleding in de winkel kunnen passen en voelen."Leuk is dat ik in de winkel meer feedback krijg. Ik kom meer te weten over de pasvorm en weet meteen waarom iets niet past of waarom mensen besluiten om een kledingstuk niet te kopen." Er hangt kleding van onder meer Franse, Belgische, Engelse en Duitse merken in de winkel. "Ideo is een vrij bekend merk en dit loopt het beste. Sommigen vragen hier ook meteen bij binnenkomst naar." Ze onderhoudt contacten met tien leveranciers. "Dit is goed te overzien.""Jammer is dat sommige mensen het te duur blijven vinden. Je kunt niet concurreren met H&M bijvoorbeeld. Dit leg ik ook uit. Sommigen mensen leggen gewoon het verband niet met eerlijke handel." Ze vindt het fijn dat er meer aandacht voor eerlijke en biologische kleding komt. "Recent zag ik een reportage over de misstanden in de kledingindustrie in India. Dan weet ik weer echt waar ik het voor doe."

Het loopt boven verwachting. "Ik had nooit gedacht dat ik een echte winkel zou hebben." Er zijn ook uitbreidingsplannen. "Ik wil in de toekomst nog meer herenkleding gaan verkopen. Het is op dit moment nog lastig om leuke mannenkleding te vinden."

Voor meer informatie:

Gonny Jeths
Sincero Fair Fashion
Hardebollenstraat 1
3512 TP Utrecht
030 2343718
info@sincero.nl
www.sincero.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven