BiJo is een biologisch glastuinbouwbedrijf dat zich richt op het telen, snijden en verpakken van biologische groenten. BiJo heeft een gevarieerd assortiment biologische groenten zoals radijs, diverse blad- en vruchtgewassen en vers gesneden en verpakte gemaksgroenten. Alle producten dragen bij aan een beter klimaat.
BiJo is gevestigd in het groene hart van Nederland, in 's-Gravenzande, gemeente Westland. Het bedrijf is opgericht in 1967 door Aad Jonker. Samen met zijn zoon Arno en dochter Elma heeft hij nog steeds de leiding over het bedrijf.
"Medio april zijn wij benaderd door Leon Vrij van Patijnenburg of wij interesse hadden om een samenwerking aan te gaan met mensen van hun organisatie", vertelt Arno Jonker. "Dit vonden wij een leuke uitdaging en een nieuwe ervaring."
En zo werd Gerard van der Schee aan ons voorgesteld. We hebben hem rondgeleid
op ons bedrijf en er werd gekeken naar de diverse werkzaamheden die geschikt zijn
voor Gerard. We zijn een kennismakingstraject gestart van twee weken. Dit liep
allemaal voorspoedig. Zijn voornaamste taken bij ons in het bedrijf zijn schoffelen,
uitharken en het vervangen van de vangplaten voor de koolvliegjes.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een belangrijk speerpunt in onze organisatie. In verband met onze biologische groenten doen wij natuurlijk al veel voor het milieu. Door de samenwerking met Patijnenburg kunnen wij nu ook zeggen dat op het menselijk aspect concreet invulling geven aan MVO.
"Wij zijn erg blij met Gerard en natuurlijk ook met de begeleiding vanuit Patijnenburg. De begeleiding vanuit Patijnenburg is sinds kort overgenomen door Monique Straman. Het is prettig om met zowel Leon als nu met Monique samen te werken. Wij willen Patijnenburg daarom ontzettend bedanken voor deze uitdaging. BiJo is hier heel enthousiast over en wij zijn zeker een ervaring rijker!", besluit Arno.
Abonneren
Vacatures
Gerard doorloopt kennismakingstraject voorspoedig
BiJo gaat samenwerking aan met Patijnenburg
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-29 "Biologische teelt is de sleutel om klimaatverandering het hoofd te bieden"
- 2023-09-29 "Deze zoetere sterfruitvariëteit heeft de potentie om als handfruit geconsumeerd te worden"
- 2023-09-29 "Innovatie in de akkerbouw essentieel voor toekomstbestendigheid"
- 2023-09-29 "In Canada is biologisch al jaren normaal"
- 2023-09-27 Bio-appeltjes voor het ministerie
- 2023-09-27 Aardappeltelers krijgen na aangenomen motie twee weken extra om te oogsten
- 2023-09-27 "Vooruitzichten nieuwe biologische appelseizoen beter dan verleden jaar"
- 2023-09-27 "Tijdens piek verzenden we wekelijks meer dan 20.000 dozen"
- 2023-09-27 "Biologische bosuien in prijs gedaald"
- 2023-09-26 Spaanse coöperatie Vicasol groeit in bio
- 2023-09-26 Vlaams minister van Landbouw geeft startschot voor nieuw schooljaar vol biofruit
- 2023-09-26 Heeft compostthee een gunstig effect op bodem en plant?
- 2023-09-25 Bevredigende markt voor Siciliaanse bio-tomaat in Duitsland
- 2023-09-25 "Verkoop bio-AGF daalde in Duitsland in eerste jaarhelft"
- 2023-09-22 Moestuinconcept onder glas groeit: bio-tomatenkwekerij omgebouwd
- 2023-09-22 "1 op de 4 mensen die gezond eet, verpest het met verkeerde tussendoortjes"
- 2023-09-22 Vraag naar biologische Libanese appelen en noten hoger dan aanbod
- 2023-09-21 Draag een boer aan voor de Gouden Leeuwerik 2023
- 2023-09-20 Nieuwe versie eliminatiescenario ToBRFV in biologische teelt
- 2023-09-20 "Consument selectiever in kopen gesneden groenten en fruit"