Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Na gebruik te recyclen

Timberland Earthkeepers: collectie eco-bewuste schoenen

Timberland blijft inzetten op eco-bewust schoeisel. Dit doet het label met de herfstcollectie Earthkeepers. De Earthkeepers Collection bestaat uit een selectie milieuvriendelijke en recyclebare schoenen. De meeste schoenen zijn voorzien van zolen van groen rubber. Dit is rubber dat voor 42 procent recyclebaar is.



Daar komt bij dat Timberland gebruik maakt van honderd procent katoenen veters in veel van de ontwerpen. Ook heeft Timberland toegezegd elke schone uit de collectie te gaan recyclen wanneer de eigenaar er vanaf wil. De schoenen zijn eigenlijk speciaal ontwikkeld voor demontage. Het leer kan worden gerenoveerd in een fabriek en de rubberen zolen worden gerecycled in de groene rubber-fabriek. De eigenaar van een Earthkeepers-schoen hoeft hem alleen maar online te registreren en 'na gebruik' terug te brengen naar de winkel.


De prijzen variƫren van 140 dollar tot 200 dollar.