Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oppervlakte met 39 procent gestegen

Franse bio-wijnsector groeit door

Het aantal Franse wijnproducenten dat biologische wijn produceert blijft toenemen. In veertien jaar (van 1995 tot 2009) is de oppervlakte biologische wijngaarden met acht vermenigvuldigd.

De biologische wijnindustrie is één van de meest dynamische sectoren in Frankrijk. Sinds 2006 groeit de oppervlakte waarop biologisch geproduceerd wordt jaarlijks met 20 procent. In 2009 werd met een stijging van 39 procent een record bereikt.
 



Het aantal Franse bedrijven dat zich bezig houdt met biologisch steeg binnen een jaar met 31 procent (3024 bedrijven eind 2009). Deze stijging is vooral het gevolg van een opleving in de omschakeling op wijngaarden. De drie belangrijkste wijnregio's zijn Languedoc-Roussillon (12.661 hectare, stijging van 52 procent vergeleken met 2008), Provence-Alpes-Côte d'Azur (8.981 hectare, een stijging van 35 procent) en Aquitaine (5.464 hectare, +45 procent). Ook in de Midden-Pyreneeën (+64 procent), de Rhône-Alpes (51 procent) en Bourgogne (+43 procent) is de productie sterk gestegen.



Alle Franse wijnstreken zijn vertegenwoordigd, zowel kleine als grote gebieden, evenals alle wijnsoorten. De verwachting is dat de nationale biologische wijngaarden tegen 2012 verdubbeld zullen zijn.