Be-leaf door naar halve finale Smaakvol 2010
Op 30 september vond in Woerden de eerste regionale voorronde plaats van smaakvol 2010: een landelijke wedstrijd voor smaakvolle producten van eigen bodem georganiseerd door Syntens, in samenwerking met de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Foodlog.nl. In deze voorrondes werden de producten met name beoordeeld op smaak- en smaakvernieuwing vertelt Marlies Neef. De jury bestond uit een drietal smaakspecialisten te weten Samuel Levie van YFM (Youth Food Movement), Ine Stultjens van ZTRDG.nl en Dick Veerman, foodkenner en initiatiefnemer van foodlog.nl. Van de 33 deelnemers zijn er uiteindelijk 9 geselecteerd die door gaan voor de publieke smaaktest en de regionale masterclasses.
De Baby Mustard Golden Leaf is een fantastisch product. Een product dat nu nog relatief onbekend is maar alles in zich heeft om de Nederlandse keuken te veroveren gaat Marlies Neef enthousiast verder. Het product heeft een jonge verse uitstraling en de smaak is een ware sensatie: fris maar met een pittige herkenbare mosterd flavour.
De Baby Mustard Golden Leaf is een ware aanvulling in het segment van de verse smaakmakers. Er zijn vele toepassingen mogelijk. Uiteraard leent de Baby Mustard Golden Leaf zich door zijn smaak uitstekend om te mixen met allerlei andere soorten sla. Daarnaast is het dankzij de mooie uitstraling uitermate geschikt voor de garnering. Maar ook (als basis) in warme gerechten kan de Baby Mustard Golden Leaf uitstekend worden gebruikt. Kortom de mogelijkheden zijn onbeperkt.
Tijdens de publieke smaaktest krijgen consumenten in Nederland op diverse locaties de gelegenheid om de Baby Mustard Golden Leaf van Be-leaf en de andere producten die zijn doorgegaan naar de halve finale te proeven en te stemmen op hun favoriet. Bij de regionale masterclasses vallen de producten in handen van de marketeers die bepalen welke twee producten per regio doorgaan naar de finale. Ook de regionale publieksfavorieten zullen als finalist meestrijden. Op 30 november vindt de finale plaats in Den Bosch ‘de hoofdstad van de smaak’.
Iedereen kan actief meedoen aan het smaakdebat op foodlog.nl en via Twitter, waar smaakspecialisten, producenten en consumenten hun mening geven over authentieke, echte, bijzondere en innovatieve voeding.
Voor meer informatie:
Be-leaf
Maasdijk 43
2691 PA ‘s-Gravenzande
Tel: 06 20303403
Fax: 0174 444446
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-31 Komkommerprijs duikt naar beneden
- 2023-03-31 “Bio-or-not-to-bio”, dat is geen vraag meer!"
- 2023-03-30 Kabinet twijfelt om afschaffing btw op groenten en fruit door te zetten
- 2023-03-29 Een half jaar of jaarrond aardbeien in het Nederlandse schap?
- 2023-03-29 "Retailers niet langer huiverig nieuwe dadels aan te bieden"
- 2023-03-29 'Loeren bij de Boeren 2023' met De Waog: 30 april
- 2023-03-29 Opschaling in de teelt van bio-champignons voor betere concurrentiepositie
- 2023-03-28 Libelle Legt Uit: wat is duurzamer, een biologische komkommer in plastic of een niet-biologische komkommer zonder?
- 2023-03-28 De aardappel als casus onderzocht in de afschaffing van btw op groenten en fruit
- 2023-03-24 Siciliaanse citroenenteler maakt stap naar biologisch-dynamisch
- 2023-03-23 100.000 kilo bio-aardappelen en -wortelen voor Voedselbank
- 2023-03-22 "Ook het tweede kwartaal zal de gembermarkt uitdagend zijn"
- 2023-03-22 Oostenrijk: De keerzijde van de biologische groei
- 2023-03-22 Zwitserland: Sterke prijsdaling voor bio selderij; clementines en mandarijnen stijgen
- 2023-03-22 "We verwachten veel toekomst in bio"
- 2023-03-22 Productief biologisch herbebossingsproject in Ecuador
- 2023-03-20 "Biologische vijgen hebben van begin af aan de belangstelling van onze klanten gewekt"
- 2023-03-17 "Macadamianoten van ruim 7.000 kleine bio-telers"
- 2023-03-17 Waarom biologisch? Vragen van telers en consumenten
- 2023-03-16 "SwingBio blijft aan terrein winnen op krimpende markt"