Draagt bij aan gezonde levensstijl

Glasverpakkingen scoren positief bij Europese consument

Nieuw Europees onderzoek wijst uit dat 88% van de Europese consumenten glasverpakkingen verkiest boven andere verpakkingsmaterialen om bij te dragen aan een gezondere levensstijl. In Nederland geldt dat voor 81%. Gevraagd naar hun voorkeur in verpakkingsmateriaal, in vijf verschillende categorie├źn rond gezondheid en milieu, koos meer dan tweederde van de consumenten voor glas ten opzichte van andere materialen. In het onderzoek, uitgevoerd door internationaal marktonderzoeksbureau TNS, zijn meer dan 9500 consumenten in 19 Europese landen ondervraagd.

Op de vraag welk verpakkingsmateriaal de voorkeur heeft om voedingsmiddelen en dranken gezond in te bewaren, koos 83% van de ondervraagden glas. Verder blijkt dat 88% ook voor glas kiest omdat het goed is voor het milieu en 72% is er van overtuigd dat het beter te recyclen is dan andere verpakkingsmaterialen. Ook zegt 87% van de ondervraagden dat glazen flessen en potten de smaak van voedingsmiddelen en dranken beter behouden dan plastic.

Het onderzoek wijst uit dat in Nederland 81% van de consumenten ervan overtuigd is dat glasverpakkingen een bijdrage leveren aan een gezonde levensstijl.

Bron: Stichting Duurzaam Verpakkingsglas 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.