Carl Siegert geeft bakkerij van voorvaders andere richting

'Ik wil overal de eerste in zijn'

Tholen - Bakkerij Carl Siegert heeft een eeuwenoude historie. Dit komt mooi naar voren in het museum dat naast de productiehal is ingericht. Onder de huidige eigenaar is de bakkerij de afgelopen veertien jaar enorme gegroeid.

Ook heeft hij Bakkerij Carl Siegert een heel andere richting gegeven. "De oppervlakte van de bakkerij van mijn vader was slechts twee keer zo groot als het museum. Hij werkte niet biologisch. Ik was altijd al erg op bio gericht, dus voor mij was het logisch om biologisch brood te gaan bakken."


Een hoekje in het museum

De bio-broodmarkt is volgens Carl nog steeds een nichemarkt. "Daarom wil ik zien wat marketing kan doen. Je moet je onderscheiden. Ik ben meer dan alleen bakker." Hij is zich bewust van de meerwaarde van zijn bedrijf. "We houden onszelf echt een spiegel voor. Dingen die ik als vanzelfsprekend zie, kunnen voor de buitenwereld juist heel speciaal zijn. Ik ben nooit klaar, en wil overal de eerste in zijn." Zijn vader zegt dit altijd heel treffend: "Wat een ander in dertig jaar doet, wil jij in vijf jaar doen."Carl is aangesloten bij Het Nieuwe Gilde. Dit is een groep ondernemers uit verschillende branches. "We hebben allemaal dezelfde problemen en kansen. Hier kunnen we dan over praten. Ook doe ik met hen aan crossmarketing. We maken dan een speciaal product waarin diverse producten verwerkt zijn. Zoals dit broodplankje met dipsaus en kaassnippers. Het houtwerk wordt in Hattem gemaakt en de Brollie is logischerwijs van ons." Ze willen echt vernieuwend bezig zijn.


Het broodplankje met de Brollie

Carl richt zich bewust alleen op de groothandel en de horeca. "Ik wil alle logistiek kunnen uitbesteden." In de grote productiehal wordt een breed assortiment aan voorgebakken vriesvers brood gebakken. "Het mooie is dat alle machines multi-inzetbaar zijn. Alles is modulair, op elkaar aan te sluiten te combineren. Het is zoveel mogelijk geoptimaliseerd. Dit geldt ook voor de efficiëntie van de productie."


Een deel van de multi-inzetbare machines

De bakkerij timmert hard aan de weg. Als gevolg van de crisis liep de verkoop aanvankelijk licht terug. Drie buitendienstmedewerkers zijn nu druk met het bezoeken van klanten. "Ook staan we jaarlijks op zo'n zestig beurzen en open dagen. Het is erg belangrijk om daar je gezicht en de nieuwe producten te laten zien." Dit zijn ook buitenlandse beurzen, er wordt immers al onder meer naar Engeland, Spanje en België geëxporteerd.Er is veel aandacht voor duurzaamheid. Dit kenmerkt zich bijvoorbeeld in het feit dat er weinig personeelsverloop is en dat er ook werknemers van de sociale werkplaats in de bakkerij te vinden zijn. "Hier ben ik zeer tevreden over." Carl is sowieso erg bewust bezig. Zo worden de vloeren verwarmd door de restwarmte van de productieruimte. "Ik wil uiteindelijk ook zelf stroom opwekken. Dit hoop ik te realiseren door de schoorstenen op één turbine aan te sluiten."Ook over het inkoopproces is nagedacht. "We werken alleen met ingrediënten van eigen bodem en kopen ingrediënten voor het hele jaar in." Dit is op afroep. Siegert heeft vaste contracten met drie molenaars. "Zij weten zo precies waar ze voor werken. We zijn ook erg trouw naar onze leveranciers."


Carl Siegert toont het vers gebakken brood

Voor meer informatie:

Carl Siegert
Bakkerij Carl Siegert
Techniekweg 11
3481 MK Harmelen
0348 441 887
www.siegert.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.