Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eigenaar John Mackey met niks begonnen

Whole Foods succesvol tegen gebaande paden in

Toen John Mackey voor de tweede keer stopte met zijn studie, leken zijn ambities nogal wankel. Hij had aspiraties om een supermarkt in natuurlijke voedingsmiddelen te openen. Hij had geen geld, geen commerciƫle opleiding en geen diploma. Hij hoopte een vegetarische winkel te openen in de 'vleesetende' staat Texas. Zijn moeder dacht dat hij zijn talenten verspilde door kruidenier te worden.



De ongemotiveerde student had echter een doel en was niet van plan om zomaar op te geven. Samen met zijn vriendin Renee Lawson verzamelde hij 45.000 dollar om zijn bedrijf op te starten. Het paar opende in 1978 'Safer Way', in een tijd dat gezond voedsel nog een gok was. Het appartement werd gebruikt om voedsel op te slaan, waardoor ze er uit werden gegooid.



Gelukkig voor hen omarmden Texaanse klanten de vreemde supermarkt. Mackey opende daarna samen met Mark Skiles en Craig Weller Whole Foods. Hier heeft hij nooit spijt van gekregen. Vandaag de dag is Whole Foods een bedrijf met een miljardenomzet en meer dan 300 winkels verspreid over de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De biologische supermarktketen is nu zo groot dat Walmart en andere supermarkten Mackey's gezonde voedingsmodel hebben gekopieerd.



Het was geen makkelijke weg. Het heeft Whole Foods bijna drie decennia gekost om te komen waar het is. Mackey had de hoop dat hij een nieuw paradigma te ontwikkelen, een meer duurzame bedrijfsvoering. Alhoewel hij toen nog niet exact wist wat dit inhield.