Polenghi gebruikt fles van bioplastic

Primeur met groen alternatief voor biologische citroensapfles

Voedingsproducent Polenghi heeft een 'groene' fles voor hun biologisch citroensap ontwikkeld. De fles is gemaakt met Ingeo-bioplastic van 'NatureWorks'. Het product is al verkrijgbaar in Italië en zal binnenkort ook in de rest van Europa verkrijgbaar zijn.

"We zijn erg trots op de technische resultaten die hebben geleid tot de ontwikkeling van deze duurzame 'EcoBottle'. Dit is de eerste in zijn soort in Europa", aldus Marco Polenghi, verkoopdirecteur bij het bedrijf."Zowel de fles als het label zijn gemaakt van duurzaam Ingeo-bioplastic. Dit biedt ons de kans om onze biologische citroensap te differentiëren. De overstap op deze nieuwe fles zal 1000 vaten olie besparen en de CO2-uitstoot met 126 ton verlagen, dit vergeleken met een gelijkwaardige op olie gebaseerde plastic knijpfles."

"De afgelopen twee jaar hebben we gekeken naar de uitbreiding van Ingeo-toepassingen in de productieprocessen", vertelt Marc Verbruggen van NatureWorks. "Met de innovatieve Ingeo-mix, biedt Polenghi nu een lagere uitstoot van koolstof en een energieverlagend alternatief."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.