Met 11% gegroeid naar 4.000 hectare

Biologische wijnproductie in Catalonië blijft groeien

De biologische wijn- en champagneproductie blijft groeien in Spanje. Dit meldt het Catalaanse 'Catalan Council of Organic Farming'. Uit hun gegevens blijkt dat in september van dit jaar op meer dan 4.000 hectare biologische wijnstokken groeien. In december 2009 lag dit nog op 3.600 hectare. Dit betekent een stijging van 11 procent.



In de laatste drie jaar is de productie met 140 procent toegenomen. Inmiddels zijn druiven het belangrijkste biologische teeltproduct in Catalonië. Het heeft een duidelijke voorsprong op olijven (3.900 hectare) en graan (3.700 hectare).

Momenteel zijn er 83 geregistreerde wijnhuizen, in december vorig jaar lag dit nog op 77. De biologische sector heeft de afgelopen tien jaar een spectaculaire groei doorgemaakt in het gebied. Het aantal exploitanten is vervijfvoudigd. Dit maakt Catalonië de belangrijkste regio voor de wijnhuizen, gevolgd door Castilla La Mancha met 49 wijnhuizen, La Rioja met 40 en Valencia met 39 wijnhuizen.


Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven