Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Met 11% gegroeid naar 4.000 hectare

Biologische wijnproductie in Catalonië blijft groeien

De biologische wijn- en champagneproductie blijft groeien in Spanje. Dit meldt het Catalaanse 'Catalan Council of Organic Farming'. Uit hun gegevens blijkt dat in september van dit jaar op meer dan 4.000 hectare biologische wijnstokken groeien. In december 2009 lag dit nog op 3.600 hectare. Dit betekent een stijging van 11 procent.



In de laatste drie jaar is de productie met 140 procent toegenomen. Inmiddels zijn druiven het belangrijkste biologische teeltproduct in Cataloniƫ. Het heeft een duidelijke voorsprong op olijven (3.900 hectare) en graan (3.700 hectare).

Momenteel zijn er 83 geregistreerde wijnhuizen, in december vorig jaar lag dit nog op 77. De biologische sector heeft de afgelopen tien jaar een spectaculaire groei doorgemaakt in het gebied. Het aantal exploitanten is vervijfvoudigd. Dit maakt Cataloniƫ de belangrijkste regio voor de wijnhuizen, gevolgd door Castilla La Mancha met 49 wijnhuizen, La Rioja met 40 en Valencia met 39 wijnhuizen.