Ministerie investeert 4,3 miljoen euro in 'Truck van de Toekomst'

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat stelt 4,3 miljoen euro beschikbaar voor het Subsidieprogramma Proeftuinen duurzame mobiliteit: Truck van de Toekomst. Dit programma draagt bij aan energiebesparing en CO2-reductie in het goederenvervoer over de weg, door het stimuleren van de marktintroductie van nieuwe technologie├źn die vrachtwagens zuiniger laten rijden.

Het proeftuinprogramma is een onderdeel van het Plan van Aanpak Truck van de Toekomst. De verwachting is dat dit Plan van Aanpak is de CO2-emissie van het goederenvervoer met 3 procent zal reduceren.

Transportondernemers kunnen vanaf woensdag 6 oktober subsidie aanvragen bij Agentschap NL voor projecten waarbij innovatieve technieken op het gebied van hybride aandrijving, alternatieve brandstoffen of systemen voor hulpvermogen (zoals koeltechnieken voor geconditioneerd transport) in de praktijk worden toegepast. Binnen een project moeten minimaal drie vrachtwagens die zijn uitgerust met een van de drie innovatieve technieken, een jaar lang rijden.

De projecten moeten inzicht geven in de mogelijke besparing in brandstofverbruik, de mogelijke economische voordelen en de praktische toepasbaarheid van de voertuigen die met deze technieken zijn uitgerust. Om de resultaten van de projecten met de sector te delen wordt in de komende maanden het Kennisloket Truck van de Toekomst opgezet. Hierdoor kan de hele sector profiteren van de opgedane kennis.

Bron: TTM

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven