
Abonneren
Vacatures
- Creatieve Brand & Content Manager
- Assistent Bedrijfsleider
- Retail Key Account Manager
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
Top 5 - gisteren
- Libelle Legt Uit: wat is duurzamer, een biologische komkommer in plastic of een niet-biologische komkommer zonder?
- Gerrit-Jan Roza 45 jaar
- NOS-weerpresentator Gerrit Hiemstra geeft 13 april praktische avondklas over weer en klimaat
- Bio-tulpenboeket compleet met bollen betekent aftrap versseizoen
- Melkprijs Eko-Holland daalt met €1,00 in april
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Zet zich in voor duurzamer voedsel in Nederland
Maandag start netwerk 'Smakelijk Duurzaam'
Deze bijeenkomst is een vervolg op een ontmoeting tussen LNV en duurzame voedselinitiatieven op 1 december 2008. Er wordt een startsein gegeven voor een netwerk, 'Smakelijk Duurzaam', omdat deze initiatieven beter tot hun recht komen in een netwerk.
Het aantal bedrijfjes en organisaties dat zich op duurzaam voedsel richt, groeit explosief; het aantal leden van Smakelijk Duurzaam is in enkele maanden verdubbeld tot 350. Het netwerk omvat producenten en winkeliers, maar ook organisaties die voorlichting geven, campagnes voeren en adviseren.
Het netwerk wil de consument verleiden tot verstandiger en duurzamer eten. Maar het wil ook laten zien dat dat behalve verantwoord vooral leuk en smakelijk is. Op allerlei manieren zijn de leden van dat netwerk bezig met duurzamer voedsel. Ze letten op de seizoenen, op streekgebonden producten, op gezondheid, op diervriendelijkheid, op biologisch, op meer plantaardig. Het netwerk heeft geen plannen voor een eigen keurmerk, maar wil vooral bevorderen dat die honderden duurzame initiatieven elkaar kunnen steunen.
Bron: Blik op Nieuws
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-28 Gerrit-Jan Roza 45 jaar
- 2023-03-24 Uit de oude doos: Renno van Dijk van Berrico
- 2023-03-24 Na 10 jaar geeft Leen Laenens de fakkel als Velt-voorzitter door aan Paul Ongenaert
- 2023-03-24 ZO Schoon winnaar DS Smith Duurzaamheid Award
- 2023-03-23 ABZ De Samenwerking sluit bewogen jaar naar volle tevredenheid af
- 2023-03-23 Lies Goezinne volgt Marc Estourgie op als Managing Director Benelux van Holland & Barrett
- 2023-03-22 Biologische tuinbouwbedrijven met bijzondere toegevoegde waarde
- 2023-03-17 12,5 jaar Biojournaal - terugblik op de eerste publicatieweek
- 2023-03-17 BD-Totaal bestaat vandaag 30 jaar
- 2023-03-17 Koninklijke Paardekooper Group benoemt nieuwe CEO
- 2023-03-17 Jan Derck van Karnebeek is nieuwe CEO van FrieslandCampina
- 2023-03-16 Nenco Food Group neemt Glutenvrij Reform Le Poole over
- 2023-03-16 Nieuwe bio-winkel, lichte ontmoetingsplek
- 2023-03-15 ACM in jaarverslag: "Markten werken niet vanzelf goed"
- 2023-03-15 BDV kiest Johann Tappeiner als nieuw erebestuurslid
- 2023-03-15 Bas Rüter van Rabobank naar Stichting Landschap Noord-Holland
- 2023-03-15 Oogst haalt ruim 50.000 euro op tijdens tweede succesvolle crowdfunding
- 2023-03-14 Minister Adema bezoekt Enza Zaden en maakt kennis met groenteveredelingssector
- 2023-03-14 Land van Ons-oprichter Franke Remerie neemt time-out, Janneke Hoekstra pakt over
- 2023-03-14 Uitbreiding distributiecentrum Bergfood