VS: 'Who's Your Farmer'-tour van Organic Valley van start

Organic Valley trekt tussen 6 en 21 oktober door de Verenigde Staten. Dit in kader van de Generation Organic 2010 'Who's Your Farmer'-tour. De tour begint bij het hoofdkantoor en eindigt in Washington.

De roadtrip wordt gedaan in een bus die aangedreven wordt door duurzaam geproduceerde biobrandstoffen. Aan het stuur zitten jonge boeren van Generation Organic. Dit zijn boeren die recentelijk zijn aangesloten bij de biologische landbouwcoöperatie.De tour stopt op campussen van universiteiten en willen hiermee het biologische landbouwvirus verspreiden. Men informeert mensen over de vele voordelen van biologisch, onder meer door inspirerende presentaties, bezoeken aan schooltuinen en borrels waar gegrilde bio-kaas geserveerd wordt.

Volgens gegevens van het USDA ligt de gemiddelde leeftijd van conventionele landbouwers op 57 jaar. De landbouwers van Organic Valley zijn met een gemiddelde leeftijd van 44 jaar een stuk jonger.

Organic Valley is de grootste coöperatie van biologische boeren in de VS en tegelijk behoort tot de leidende biologische merken. Het vertegenwoordigt 1.630 boeren in 33 staten en 1 Canadese provincie.

Kijk hier voor meer informatie over de tour.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.