
Abonneren
Vacatures
- Assistent Bedrijfsleider
- Retail Key Account Manager
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
Top 5 - gisteren
- "Ik kijk nu volledig anders tegen een zak sesamzaad aan"
- "Met drie-eenheid soda, groene zeep en schoonmaakazijn kan je alle schoonmaakklussen aan"
- "Meer wederzijds begrip Tweede Kamerleden in voedseldebat na filmvertoning"
- Omschakeling van biologisch legpluimvee naar scharrel of vrije uitloop moet gemeld worden bij Skal en COKZ
- Definitieve uitslag waterschapsverkiezingen bekend
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Conceptlancering Vegetarische Slager feestelijk verlopen
Onder de muzikale ondersteuning van DJ de la Sarge (onder andere van Kraak en Smaak) kregen de genodigden verschillende producten uit het assortiment van de Vegetarische Slager aangeboden. Voorbij kwamen onder andere Bitterballen van rode wijn en Beeter, Kerriesalade, Yakitori spiesjes, Thai Curry, Canneloni met lupine, Sushi met Beeter en Dimsum met lupine.
Daarnaast vertelde Jaap Korteweg over de weg die afgelegd is naar de ontwikkeling van de eerste Vegetarische Slager toe. Begonnen uit de overtuiging dat het anders kan, een weg naar eerlijke en plantaardige voeding. De wil om een vleesvervanger op de markt zetten die qua smaak overtuigt en die een nieuwe beweging in gang kan zetten naar eerlijk en puur voedsel. Door zijn samenwerking met Marco Westmaas zijn er vernieuwende producten ontwikkeld, en is er een aansprekend concept neergezet. Een doorbraak voor vleeseters, vleesverlaters, vleesverminderaars en parttime vegetariërs die de bite van vlees niet willen missen, maar wel op zoek zijn naar een in alle opzichten volwaardig alternatief.
Marco Westmaas lichtte de verschillende gerechten die de Vegetarische Slager gaat verkopen toe. Onder andere cannelloni van lupine, quiches, dimsums, Thai Curry en soepen en meer. Alle gerechten zijn om mee te nemen. De ontwikkeling van nieuwe producten blijft doorgaan, zo kan de Vegetarische Slager blijven verrassen. Naar de feestdagen toe zal de Vegetarische Slager heerlijkheden introduceren die het kerstdiner 2010 geraffineerd en smaakvol maken.
Voormalig stadsdichter van Den Haag Harry Zevenbergen droeg enkele werken voor, onder andere een ode aan de eerste Vegetarische Slager van Nederland. Prof. Dr. Ir Rob Van Haren hield een lezing over de betekenis van de Nederlandse en Europese eiwitteelten, de rol van lupine daarin, de betekenis van lupine voor gezonde voeding en de veranderde vleesconsumptie over twintig jaar. Om alle monden te blijven voeden is het van groot belang dat er wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van producten op basis van alternatieve eiwitten. Stichting Kiemkracht draagt hier substantieel in bij, zowel door financiële ondersteuning, onderzoek en ontwikkeling.
De nieuwe vleesvervangers zijn ontwikkeld op basis van de producten van Ojah B.V. uit Wageningen en van Meatless. Dit product is op basis van in Nederland biologisch geteelde lupine. Ook zal de Vegetarische slager via een webwinkel een breed publiek gaan bedienen via koeltransport van de nieuwe vleesvervangers. Via www.devegetarischeslager.nl.
De winkel van de Vegetarische Slager in Den Haag en de webwinkel openen op 11 oktober 2010.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-07 Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal
- 2023-03-03 Bekertje bodem voor bioscoop-bezoekers
- 2023-03-01 Stressvrij slachten belangrijkste principe voor mobiele dodingsunit
- 2023-02-24 Rapport: ongeveer 12 procent veehouderijen heeft keurmerk
- 2023-02-20 Keuze voor biologisch vlees levert de Voedselbank cheque van 1500 euro op
- 2023-02-16 Volledig Duitse biologische varkensvleesketen met succes gelanceerd
- 2023-02-10 AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over
- 2023-02-01 Nieuwe financieringsronde Beter Boeren
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari
- 2023-01-18 Biologisch tot op het bot: bouillons met een duurzaam verhaal
- 2023-01-17 Henk en Klaas willen je graag iets vertellen
- 2023-01-16 Duitsland: Bioland blij met etiketteringswet voor veehouderij
- 2023-01-13 De Groene Weg formaliseert keten van Nederlands biologisch lamsvlees
- 2023-01-12 Steun de Voedselbank door te kiezen voor biologisch vlees
- 2023-01-12 Het water staat de biologische veehouders in België aan de lippen
- 2023-01-04 "Biologisch boeren is transparant en maatschappelijk gewenst"
- 2022-12-23 Een kijkje in de (voer)keuken van BioBrüder Heimann
- 2022-12-22 Belgische veehouders vragen om crisissteun
- 2022-12-22 "Wij waren altijd al van het extensieve boeren"
- 2022-12-20 Brandt & Levie gaat strijd aan met eenheidsworst