Conceptlancering Vegetarische Slager feestelijk verlopen

Op 27 september jongstleden vond in Den Haag de conceptlancering en proeverij van de Vegetarische Slager plaats. Een feestelijk voorproefje van de nieuwe generatie vleesvervangers die de Vegetarische Slager in Nederland lanceert. De Vegetarische Slager is een nieuwe winkelformule die een nieuwe generatie culinaire vleesvervangers, gerechten en bijproducten introduceert. De innovatieve gerechten zijn qua smaak, structuur en bite volgens kenners niet of nauwelijks te onderscheiden van 'the real thing'.Onder de muzikale ondersteuning van DJ de la Sarge (onder andere van Kraak en Smaak) kregen de genodigden verschillende producten uit het assortiment van de Vegetarische Slager aangeboden. Voorbij kwamen onder andere Bitterballen van rode wijn en Beeter, Kerriesalade, Yakitori spiesjes, Thai Curry, Canneloni met lupine, Sushi met Beeter en Dimsum met lupine.Daarnaast vertelde Jaap Korteweg over de weg die afgelegd is naar de ontwikkeling van de eerste Vegetarische Slager toe. Begonnen uit de overtuiging dat het anders kan, een weg naar eerlijke en plantaardige voeding. De wil om een vleesvervanger op de markt zetten die qua smaak overtuigt en die een nieuwe beweging in gang kan zetten naar eerlijk en puur voedsel. Door zijn samenwerking met Marco Westmaas zijn er vernieuwende producten ontwikkeld, en is er een aansprekend concept neergezet. Een doorbraak voor vleeseters, vleesverlaters, vleesverminderaars en parttime vegetariërs die de bite van vlees niet willen missen, maar wel op zoek zijn naar een in alle opzichten volwaardig alternatief.Marco Westmaas lichtte de verschillende gerechten die de Vegetarische Slager gaat verkopen toe. Onder andere cannelloni van lupine, quiches, dimsums, Thai Curry en soepen en meer. Alle gerechten zijn om mee te nemen. De ontwikkeling van nieuwe producten blijft doorgaan, zo kan de Vegetarische Slager blijven verrassen. Naar de feestdagen toe zal de Vegetarische Slager heerlijkheden introduceren die het kerstdiner 2010 geraffineerd en smaakvol maken.
 


Voormalig stadsdichter van Den Haag Harry Zevenbergen droeg enkele werken voor, onder andere een ode aan de eerste Vegetarische Slager van Nederland. Prof. Dr. Ir Rob Van Haren hield een lezing over de betekenis van de Nederlandse en Europese eiwitteelten, de rol van lupine daarin, de betekenis van lupine voor gezonde voeding en de veranderde vleesconsumptie over twintig jaar. Om alle monden te blijven voeden is het van groot belang dat er wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van producten op basis van alternatieve eiwitten. Stichting Kiemkracht draagt hier substantieel in bij, zowel door financiële ondersteuning, onderzoek en ontwikkeling.De nieuwe vleesvervangers zijn ontwikkeld op basis van de producten van Ojah B.V. uit Wageningen en van Meatless. Dit product is op basis van in Nederland biologisch geteelde lupine. Ook zal de Vegetarische slager via een webwinkel een breed publiek gaan bedienen via koeltransport van de nieuwe vleesvervangers. Via www.devegetarischeslager.nl.

De winkel van de Vegetarische Slager in Den Haag en de webwinkel openen op 11 oktober 2010. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.