'We kunnen het assortiment zelf invullen'

Haiko Natuurlijk voorziet Zwolle van bio-producten

Tholen - Haiko Natuurlijk is een biologische winkel aan de Vechtstraat in Zwolle. Recent is zelfs een tweede filiaal geopend. Haiko zit nu ook in Zwolle-Zuid. De winkel heeft de veertiende Groene Prijs van de gemeente Zwolle gewonnen. "Hier hebben we veel leuke reacties op gekregen", vertelt Hans van der Velde.

Hans runt de winkels samen met zijn vader Haiko. Ze hebben veel enthousiaste plannen, wat dus onder meer geresulteerd heeft in de opening van een tweede filiaal.


Versassortiment heeft prominente plaats

Het nieuw geopende filiaal in Zwolle-Zuid is wel wat kleiner. "Voor de glutenvrije producten moet men echt naar deze winkel komen." Er is zelf een hoek van de winkel volledig ingericht met glutenvrije producten. "Dit houdt het overzichtelijk voor de klant. Er is een duidelijke scheiding. De hoek blijft ook maar groeien, het aanbod wordt steeds groter."Wat opvalt is dat voorin de winkel een tafel staat met aanbiedingen. Dit varieert van jam tot chocola. "We bieden iedere week wat producten aan voor een scherpe prijs. Hier wil ik echt iets leuks neerzetten. Ik hoef hier niet perse op te verdienen."Voor de invulling van het assortiment hebben de eigenaren alle vrijheid. "Omdat Haiko Natuurlijk geen formulewinkel is, kunnen we het assortiment zelf invullen. We kiezen voor de lekkerste producten. En de wat meer luxe producten, zoals dit zout, zijn ook erg leuk." Haiko heeft wel veel verschillende leveranciers. "Dit is soms lastig, voor sommige productgroepen zou dit nog wel minder kunnen."

Medewerkster Maaike werkt normaal in het filiaal van Zwolle-Zuid. “Maar ik val ook wel eens hier in, zoals nu.” Haar favoriete product is toch wel het houtovenbrood. "Vooral het dadel-vijgenbrood is erg lekker. Ook hebben we veel vegetarische producten", vertelt ze."Veel klanten vragen naar de achtergrond van het product. Of ze willen advies. Wat kan je bijvoorbeeld met een pompoen doen?", dat is volgens Hans één van de charmes van de bijzondere bio-producten. Voorheen was de winkel veel meer gericht op gezondheidsproducten, dit is omgeslagen naar de gezonde voedingkant. "De gezondheidsproducten zijn overzichtelijk bij elkaar neergezet."Haiko Natuurlijk heeft een vaste klantenkring. "Deze vaste klanten komen vaak met volle winkelwagens bij de kassa aan." Sommigen komen de medewerkers echt aan de balie begroeten. "Door de toonbank echt als een soort receptie neer te zetten, willen we dat de klanten zich echt welkom voelen."

Hans wil het verhaal achter de producten in de toekomst nog beter naar voren laten komen. "Ik ben bijvoorbeeld bezig met posters voor achter de kassa. Verder maken we kaartjes waarop meer te lezen valt over de producent."


Hans toont trots de winkel

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 08.30 tot 18.00 uur
Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur

Contact:
Hans van der Velde
Haiko Natuurlijk
Vechtstraat 30
8021 AX ZWOLLE
(038) 455 12 12
www.haiko.nl
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.