Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stimuleert milieuvriendelijke verpakkingsmogelijkheden

Nieuwe verpakkingsrichtlijnen bij Whole Foods

Whole Foods Market hanteert nieuwe verpakkingsrichtlijnen. De richtlijnen gelden voor leveranciers van persoonlijke verzorgingsproducten en voedingssupplementen. De natuurlijke voedingsretailer wil de omschakeling naar glas aanmoedigen en tegelijkertijd het gebruik van gerecycled materiaal in de productie van plastic stimuleren. Meer dan 2.100 leveranciers van lichaamsverzorgingsproducten worden beïnvloed door de regeling.

Whole Foods Market was al sinds 2008 met bedrijven in overleg over verandering van de richtlijnen. Het bedrijf hoopt voor het eind van het jaar in alle huismerk 'Whole Body'-producten PCR PET te gaan gebruiken.

Met de richtlijnen wil Whole Foods ervoor zorgen dat leveranciers het gebruik van kunststof in verpakkingen gaan verlagen en waar mogelijk naar glas overstappen. "We zetten ons in voor het verminderen, recyclen en hergebruiken van materialen en streven het hoogste percentage PCR-inhoud na", vertelt Jeremia McElwee, coordinator van Whole Body.

Bestaande leveranciers hebben een jaar lang de tijd gekregen om te voldoen aan de richtlijnen die in september 2009 werden geïntroduceerd. Alle nieuwe leveranciers in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada zullen hieraan moeten voldoen. Pas dan worden hun producten verkocht.

Op de komende 'Sustainable Cosmetics Summit', georganiseerd door de Organic Monitor, zal veel aandacht zijn voor duurzame verpakkingsopties. De beurs vindt van 18 tot en met 20 oktober plaats in Parijs.