Oogst begonnen

Wijngaard 't Vierendeel verwacht goed wijnjaar

Bij Wijngaard 't Vierendeel in Vrouwenpolder is de druivenoogst begonnen. Over een periode van drie weekenden worden de ranken van de verschillende soorten van hun druiven ontdaan. Zaterdag 2 oktober was de eerste oogstdag.

Wijngaardenier Jurjen van Opstal oogst als eerste de vroege rode druiven. Deze zijn er klaar voor; de trossen zijn groot en de druiven, bessen zoals de wijnboer ze zelf noemt, zitten vol vocht. Dat vocht bepaalt uiteindelijk de smaak en kwaliteit van de wijn. Van Opstal heeft er alle vertrouwen in dat het een goed wijnjaar wordt voor 't Vierendeel. In ieder geval wat opbrengst betreft; hij verwacht door nieuwe teelt- en bestrijdingsmethodes deze volledige oogst zeker duizend liter meer wijn te krijgen dan vorig jaar. En dat is voor een biologische teelt heel goed.

De wijngaard heeft een trouwe schare vrienden en vrijwilligers die zich tijdens het oogsten inzetten. Zo ook zaterdag. Naar verwachting zal de eerste wijn in februari 2011 beschikbaar zijn.

Verslaggever Lianne Kooiman van Omroep Zeeland maakte zaterdag tijdens de eerste oogstdag een reportage. Beluister deze hier.

Bron: Omroep Zeeland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.