
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Bij btw-afschaffing op biologisch gaat het vooral om de milieuwinst"
- Lidl tekent voor 35 ha op Logistiek Park Moerdijk
- Eierspecialiteit in een nieuw jasje
- Kabinet twijfelt om afschaffing btw op groenten en fruit door te zetten
- Omgeschakelde Kwekerij Lageschaar Vaste Planten en webshop Sprinklr gaan samenwerken
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Oogst begonnen
Wijngaard 't Vierendeel verwacht goed wijnjaar
Wijngaardenier Jurjen van Opstal oogst als eerste de vroege rode druiven. Deze zijn er klaar voor; de trossen zijn groot en de druiven, bessen zoals de wijnboer ze zelf noemt, zitten vol vocht. Dat vocht bepaalt uiteindelijk de smaak en kwaliteit van de wijn. Van Opstal heeft er alle vertrouwen in dat het een goed wijnjaar wordt voor 't Vierendeel. In ieder geval wat opbrengst betreft; hij verwacht door nieuwe teelt- en bestrijdingsmethodes deze volledige oogst zeker duizend liter meer wijn te krijgen dan vorig jaar. En dat is voor een biologische teelt heel goed.
De wijngaard heeft een trouwe schare vrienden en vrijwilligers die zich tijdens het oogsten inzetten. Zo ook zaterdag. Naar verwachting zal de eerste wijn in februari 2011 beschikbaar zijn.
Verslaggever Lianne Kooiman van Omroep Zeeland maakte zaterdag tijdens de eerste oogstdag een reportage. Beluister deze hier.
Bron: Omroep Zeeland
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-27 "De 'botanicals' en beperkte zoetheid geven onze drankjes een meer volwassen beleving"
- 2023-03-24 Recordopbrengst Nederlandse wijndruiven in 2022
- 2023-03-21 Waterkefir KULT nu ook in Nederland
- 2023-03-20 Oeroude fruitsoorten verwerkt in nieuw multi-toepasbaar drankje
- 2023-03-10 Fermentatie bleek de sleutel voor pure low-alcohol wijn
- 2023-03-10 'Kauwmachine' zorgt voor meer voedingsstoffen in slow juices
- 2023-03-09 Clearspring introduceert cafeïnevrije biologische Japanse Kuwa Matcha
- 2023-03-07 Koning Charles krijgt tijdens eerste staatsbezoek rondleiding door Franse bio-wijngaard
- 2023-03-02 "Aan de basis stond de geit die de wijngaarden graag bezoekt om de druiven te proeven"
- 2023-03-02 Nieuwe ready-to-drink Sparkling Ging'r en Sparkling Soda's
- 2023-03-01 Natuurwijn - Een helder verhaal over troebele wijn
- 2023-02-27 Othmar Goud wordt eerste bio-biertje van net gecertificeerde bierbrouwerij
- 2023-02-23 Bio-siroop in karakteristieke 'apothekersfles'
- 2023-02-09 LFE neemt B2B-verkoop van Neleman over
- 2023-02-07 Kombucha blijkt populair in stad en op platteland
- 2023-01-31 Vertrouwde wijn in nieuw jasje
- 2023-01-30 Zeeuwse bio-limonadesroop nu ook in kleine flesjes
- 2023-01-26 Assortiment biologische en Fairtrade theeën verdubbeld na vernieuwing
- 2023-01-16 Vriendinnen duiken in 'mindfully crafted wines'
- 2023-01-11 Eerste Antwerpse cider van biologische appelen komt uit Zwijndrecht