Beste Frans biologische brood gebakken in Cluses

Claude Casado en zijn assistent Robin Truchon eindigden als tweede in het kampioenschap van 'France de boulangerie'. Wel wonnen ze de eerste prijs voor hun biologische brood. Het brood is gebakken met een innovatief recept met vijf groenten.

Een mooie prestatie, aangezien de mannen voor het eerst meededen aan het kampioenschap. "We hebben vier maanden de tijd gehad om dit brood te ontwikkelen. Het is een brood gemaakt van biologische ingredi├źnten en er zijn vijf groenten in verwerkt", vertelt bakker Chiusi. "Het zal binnenkort in de verkoop gaan." Claude Casado had niet verwacht dat het zo'n succes zou worden.


De trotse bakkers laten het brood zien

De bakkers eindigden ook nog eens op de tweede plaats in het kampioenschap, tussen de Europees kampioen en de kampioen van Frankrijk in 2009. De jury had een harde kluif. Ze hebben acht uur lang non-stop geproefd. Uiteindelijk eindigden de bakkers op een paar honderdsten achter de winnaar. "Dit is een goed resultaat", vertelt Casado. De bakker is erg gemotiveerd om ook volgend jaar het avontuur aan te gaan.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven