Druk op eco-supermarkt betaalt zich uit

Lonen Alnatura-medewerkers stijgen sterk

Vanaf vrijdag 1 oktober gaat het minimumsalaris van medewerkers van Alnatura omhoog. Ook zal het bedrijf meegaan met toekomstige tariefverhogingen. Alnatura is de grootste biologische supermarktketen van Duitsland.

In maart kwam al in het nieuws dat medewerkers van Alnatura, net als bij de meeste andere biowinkels, minder betaald krijgen dan hun collega's in traditionele winkels. Dit terwijl Alnatura in tegenstelling tot veel andere biobedrijven wel hoge winsten haalt. Volgens bronnen in 2007/2008 zelfs 9,3 miljoen euro. Het bedrijf wordt nu dus ook eerlijk naar haar medewerkers toe.Het laagste uurloon ligt met tien euro bruto, inclusief vakantiegeld en andere vaste extra's nu zelfs iets hoger dan in de collectieve arbeidsovereenkomst bepaald is.

"Ik ben erg blij met de loonstijging", zegt een verkoopster waarvan het loon voorheen 23 procent onder het vaste tarief lag. Nu stijgt dit naar iets meer dan 14 euro per uur. "Wanneer de collectieve salarissen in de toekomst verhoogd worden, zullen we hier ook in mee gaan", vertelt woordvoerster Stefanie Neumann van Alnatura.

De ophef over lonen in de biosector moet niet leiden tot winkelen in conventionele winkels. "In de conventionele winkels liggen juist veel producten waarvan de producenten totaal onderbetaald worden. Denk maar aan koffie, melk en cacao", zegt Tanja Busse, schrijfster van het boek 'Die Ernährungsdiktatur' (De eetdictatuur).Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.