Installateurs passen zich aan

Veel vraag naar energiebesparende maatregelen in België

Alternatieve energieën zoals warmtepompen, ventilatie met warmterecuperatie, zonnecollectoren, warmtekrachtkoppelingen en fotovoltaïsche zonnepanelen winnen aan belang. De installateurs hebben dit goed begrepen en passen zich aan deze spectaculair stijgende vraag aan.

Uit de jongste enquête van Bouwunie blijkt wel dat installateurs willen dat administratieve taken tot de stikt noodzakelijke willen beperken. Dit moet een belangrijk aandachtspunt zijn voor de overheid bij het invoeren van regels en wetten. De enquête is gehouden onder 205 installateurs van sanitair en centrale verwarming.

Bouwunie organiseert elk jaar een sectorbevraging van de installateurs (zowel leden als niet-leden). Dit laat toe te peilen naar hun bekommernissen, pluspunten en uitdagingen, én deze ook te vergelijken met voorgaande jaren. Opvallend in de huidige analyse is de sterk toegenomen interesse in nieuwe technieken en hernieuwbare energieën. De meeste installateurs hebben hun aanbod van installaties aangepast aan de van kracht zijnde wetgevingen en tendenzen van duurzaam bouwen en renoveren.

Ondanks hun nog eerder voorzichtige houding over de heropleving van de economie, verwachten de installateurs duidelijk een toename van het aantal opdrachten in het segment van de energiebesparende maatregelen. Zowel de installaties van condensatieketels, als van fotovoltaïsche zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen en ventilatiesystemen zitten in de lift.

Bron: Bouwenwonen

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.