Abonneren
Vacatures
Subsidie van 1,5 miljoen dollar
Amerikaanse onderzoekers werken aan verduurzaming bio-landbouw
Onderzoekers van de 'Washington State University' willen de duurzaamheid van biologische landbouw naar een nieuw niveau brengen. Om dit doel te bereiken krijgen ze een overheidssubsidie van 1,5 miljoen dollar tot hun beschikking. Het doel is om de effecten op de ecologische 'footprint' te onderzoeken. De zeven onderzoekers zullen zich voornamelijk focussen op koolstof en stikstof, twee elementen die centraal staan in de landbouw.
Er zal zowel in het laboratorium als op boerderijen onderzocht worden hoe koolstof en voedingsstoffen de biologische bedrijfssystemen doorlopen. Ze concentreren zich op vijf commerciële biologische bedrijven die graan en groenten verbouwen en vee houden. Uiteindelijk willen de onderzoekers een instrument ontwikkelen waarmee bedrijven (zowel bio als conventioneel) hun uitstoot van van broeikassen en algemene impact duidelijk in kaart kunnen brengen.
"Met deze tool kunnen bedrijven analyseren wat ze precies doen met hun gewassen en hun bodemmanagement en wat dit voor impact heeft op de aarde", zegt onderzoeksleider Lynne Carpenter-Boggs.
Er zal zowel in het laboratorium als op boerderijen onderzocht worden hoe koolstof en voedingsstoffen de biologische bedrijfssystemen doorlopen. Ze concentreren zich op vijf commerciële biologische bedrijven die graan en groenten verbouwen en vee houden. Uiteindelijk willen de onderzoekers een instrument ontwikkelen waarmee bedrijven (zowel bio als conventioneel) hun uitstoot van van broeikassen en algemene impact duidelijk in kaart kunnen brengen.
"Met deze tool kunnen bedrijven analyseren wat ze precies doen met hun gewassen en hun bodemmanagement en wat dit voor impact heeft op de aarde", zegt onderzoeksleider Lynne Carpenter-Boggs.
Publicatiedatum:
Auteur:
Lenneke Pors-Schot
©
BioJournaal.nl
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-25 "Verkoop bio-AGF daalde in Duitsland in eerste jaarhelft"
- 2023-09-25 Bevredigende markt voor Siciliaanse bio-tomaat in Duitsland
- 2023-09-22 "1 op de 4 mensen die gezond eet, verpest het met verkeerde tussendoortjes"
- 2023-09-22 Moestuinconcept onder glas groeit: bio-tomatenkwekerij omgebouwd
- 2023-09-22 Vraag naar biologische Libanese appelen en noten hoger dan aanbod
- 2023-09-21 Draag een boer aan voor de Gouden Leeuwerik 2023
- 2023-09-20 "Consument selectiever in kopen gesneden groenten en fruit"
- 2023-09-20 "Er is in Vlaanderen zeker nog potentieel voor duurzame en biologische foodboxen"
- 2023-09-20 Nieuwe versie eliminatiescenario ToBRFV in biologische teelt
- 2023-09-19 "Osteen mango’s zijn bijna op"
- 2023-09-19 "Bijna elk Oekraïens gezin op het platteland heeft wel enkele Juglans Regia bomen in de tuin staan"
- 2023-09-18 "Zonnepanelen op waterbassin is zinnig gebruik van de ruimte"
- 2023-09-18 Ruim 1 op de 3 Nederlandse volwassenen wil gezonder eten
- 2023-09-18 Ekovrienden mogen een kijkje nemen in de boomgaard van Maaike Bischot
- 2023-09-15 Petitie 'Red de Nederlandse appel' gestart
- 2023-09-15 "Geen overvloed, maar tekort aan blauwe bessen"
- 2023-09-15 "Biologisch loont, maar afzet is grootste uitdaging"
- 2023-09-15 Nieuwe lijn vers gesneden kruiden onder Vitalicious BIO-Organic label
- 2023-09-14 Dit zijn de highlights van de Open Field Demo Organic
- 2023-09-14 Bijzondere temperatuurschommelingen vragen om meer flexibiliteit binnen de keten