Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Subsidie van 1,5 miljoen dollar

Amerikaanse onderzoekers werken aan verduurzaming bio-landbouw

Onderzoekers van de 'Washington State University' willen de duurzaamheid van biologische landbouw naar een nieuw niveau brengen. Om dit doel te bereiken krijgen ze een overheidssubsidie van 1,5 miljoen dollar tot hun beschikking. Het doel is om de effecten op de ecologische 'footprint' te onderzoeken. De zeven onderzoekers zullen zich voornamelijk focussen op koolstof en stikstof, twee elementen die centraal staan in de landbouw.

Er zal zowel in het laboratorium als op boerderijen onderzocht worden hoe koolstof en voedingsstoffen de biologische bedrijfssystemen doorlopen. Ze concentreren zich op vijf commerciƫle biologische bedrijven die graan en groenten verbouwen en vee houden. Uiteindelijk willen de onderzoekers een instrument ontwikkelen waarmee bedrijven (zowel bio als conventioneel) hun uitstoot van van broeikassen en algemene impact duidelijk in kaart kunnen brengen.

"Met deze tool kunnen bedrijven analyseren wat ze precies doen met hun gewassen en hun bodemmanagement en wat dit voor impact heeft op de aarde", zegt onderzoeksleider Lynne Carpenter-Boggs.