Ruim 600 veehouders op open dag Bayershoeve

Biologisch veehouder Piet Kaatee (rechts) ontving op 24 september zo'n 600 bezoekers op zijn melkveebedrijf de Bayershoeve in Heiloo. Vooral Noord-Hollandse veehouders bekeken de nieuwe, ruime en diervriendelijke ligboxenstal voor 125 melkkoeien. Met deze stal voldoet de familie Kaatee aan de eisen voor de biologische bedrijfsvoering en is de omschakeling naar biologisch een feit.


foto Dick Boschloo


Ook werkt de familie Kaatee succesvol samen met natuurorganisaties, zoals Natuurmonumenten. Door extra gronden te pachten kon de Bayershoeve voldoende extensiveren en zo omschakelen naar biologische melkveehouderij. Bezoekers konden op de open dag ook hun eigen mogelijkheden voor omschakeling verkennen. De veehouders lieten zich graag bijpraten over de mogelijkheden van het leveren van biologische melk, stallenbouw en financiering en samenwerken met natuurorganisaties.

De provincie Noord-Holland ondersteunt veehouders die willen omschakelen met advies en met omschakelsubsidie via het project Biologisch Ondernemen Noord-Holland. De organisatoren van Biologisch Ondernemen Noord-Holland, Kees Water (Ekopart Advies) en Maria van Boxtel (Land & Co) waren zeer tevreden met de grote belangstelling. "Er is weer vraag naar biologische melk, dat zie je terug in het aantal mensen dat toch even een kijkje komt nemen op de Bayershoeve."

Meer informatie: www.biologischondernemen.nl 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.