'Krachtenbundeling om bio-landbouw te stimuleren'

Duitse bio-organisaties zoeken samenwerking op onderzoeksgebied

Vier Duitse organisaties slaan de handen ineen om het onderzoek omtrent biologische landbouw te stimuleren. Bioland, Naturland, de stichting Ökologie und Landbau en het onderzoeksinstituut 'Forschungsinstitut biologischer Landbau' (FiBL) hebben een verbond 'Ökologische Praxisforschung' ondertekend.

De gemeenschappelijke band is gebaseerd op de proefboerderij van de universiteit van Kassel. Idee achter de samenwerking is dat het geheel groter is dan de som der delen. Ze hopen op betere kennisoverdracht en de toekomstige uitdagingen in de biologische landbouw op deze manier beter en efficiënter te kunnen oplossen.

"Alle vier de organisaties hebben tientallen jaren ervaring in de biologische landbouw. We hopen door de krachtenbundeling de biologische levensmiddelenindustrie te stimuleren", zegt Bioland-president Thomas Dosch. Hans Hohenester van Naturland: "Dankzij deze samenwerking kunnen innovaties in de biologische landbouw sneller worden uitgevoerd."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.