Productschap Pluimvee en Eieren

"Voor ons was het overigens wel even schrikken dat het ook in bio voorkomt. Dat betekent namelijk dat minder antibiotica niet de enige oplossing is. Het zou makkelijk zijn wanneer het opgelost is door naar bio over te stappen, maar dit is dus zeker niet zo. Hier moet dus voorzichtig mee om worden gegaan." Ze benadrukt dat het belangrijk is dat bio-producenten de berichtgeving en de onderzoeken blijven volgen. Er wordt hard gewerkt aan de vermindering van het gebruik van antibiotica.
Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren

Zelf weet Jan-Willem niet hoe het exact zit met de mate van antibiotica die door bioproducenten gebruikt wordt. "De reactie van de consument hangt volgens mij af van het feit of gegarandeerd kan worden dat de bio-sector daadwerkelijk minder antibiotica gebruikt. Dit is afhankelijk van de normen die gehanteerd worden." Hij geeft ook aan dat de NBPW zich meer bemoeit met het proces na de daadwerkelijke productie.
Nepluvi

"Daarnaast zijn er voor de consument belangrijke ontwikkelingen gaande, waardoor er meer keuze komt op het gebied van dierenwelzijn. Biologisch wordt in die discussie als hoogste segment op het gebied van welzijn gepositioneerd." Hij vindt het goed dat er meer keuze komt in het tussensegment.
"Alle productiesystemen waarin minder antibiotica worden gebruikt, zijn gunstiger. Dit hoeft alleen niet per se om bio-producten te gaan. Ook een reguliere houderij kan met weinig antibiotica goed renderen." Wel moet de sector volgens Nepluvi goed gaan nadenken over systemen waardoor zij minder afhankelijk worden van antibiotica. "Dit is ook een bewustwordingsproces."