Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Öko-Test: hoge cijfers voor betaalbare bodylotions

Het Duitse consumentenmagazine Öko-Test heeft 26 bodylotions getest voor de droge huid. Meer dan de helft van de geteste lotions was 'zeer goed'. In de test werden niet alleen biologische producten ('Lavera Body Spa Bodylotion Bio Lavendel & Bio-Aloe Vera', 'Logona Bio Daily Care Sensetive Bodylotion Aloe + Vanille', Weleda-olie), ook de goedkoopste eigen merken van de discounters werden erin betrokken.

Deze bevatten meestal maar een klein beetje parfum en conserveringsmiddelen. Dure crèmes bevatten echter vaak bestanddelen die kunnen leiden tot allergieën. Hierdoor kregen lotions van Dove en Nivea een slechte beoordeling. Drie producten kregen zelfs een onvoldoende: 'Garnier Skin Naturals Body Repair', 'L'Oreal Nutri Soft Body Milk' en 'Vichy Lipidoise Nutritive Body Lotion Dry Skin'.

De huid droogt vooral in de winter sneller uit. Daarom raden experts aan om de bodylotion direct na het baden of douchen toe te passen.

Publicatiedatum: