Slechts twee smoothy's krijgen goede beoordeling

Teleurstellende resultaten Bio-smoothy-test van Öko Test

'Öko Test' heeft smoothy's getest. Het resultaat is teleurstellend. Veel smoothy's bevatten weinig vruchtenmoes en er is vooral veel appelsap. Öko Test schrijft: "De vruchten van hoge kwaliteit moeten met een vergrootglas gezocht worden."

Er wordt verder aanbevolen dat kinderen zoveel mogelijk af moeten zien van smoothy's. De kleurrijke flesjes zien er heerlijk uit, maar ze bevatten veel meer suiker dan reguliere vruchten. Öko Test raadt aan om zoveel mogelijk verschillende groenten en fruit aan te bieden, zodat de kinderen een 'smaakarchief' kunnen opbouwen.Slechts twee smoothy's werden als zeer goed beoordeeld:
  • De Alnatura bessensmoothy
  • True Fruits 'Pink' aardbei-banaan-smoothy

Knorr Vie met de smaak sinaasappel, banaan, wortel is als slecht beoordeeld. De smoothy's van Chiquita, Berry Tales, Aldi Nord en Lidl werden als goed beoordeeld.

Klanten die op de prijs letten, kunnen beter niet de Paradiso Smoothy van Penny kopen, evenals de K-Classic Smoothy van Kaufland. Deze smoothy's zijn slechts 'bevredigend' en 'voldoende'.

Alarmerend is dat Öko-Test in twee biologische smoothy's residuen van bestrijdingsmiddelen heeft gevonden: in de kers-perziksmoothy van Söbbeke en in de mango en perziksmoothy van 'Grand Choice Handmade Smoothy's'.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven