Tunesische olijfoliesector werkt aan vergroten bekendheid

De Tunesische biologische olijfolie-sector was goed vertegenwoordigd op de World Expo Shanghai 2010. Er stonden twaalf stands van bedrijven die verwerkte olijfolie exporteren.

'L'Office national de l'huile' had een stand om de afzet van de Tunesische biologische olijfolie te stimuleren. Ook wilden ze de sector meer bekendheid geven. Er zijn tevens ervaringen uitgewisseld met de Chinese tegenhangers. Hierbij is de basis gelegd voor een mogelijke samenwerking.

De minister van handel en Ambachten, Ridha Ben Mosbah, heeft overigens aangekondigd om de marktcondities te verbeteren. Daarnaast zal de toegang tot nieuwe markten worden vergemakkelijkt. Met name China en India zijn groeiende markten voor Tunesische olijfolie.

Tunesië is de vierde grootste olijfolieproducent van de wereld en was met 25.000 ton in 2009 de grootste producent van biologische olijfolie.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.