Biologische markt groeit

Zann zoekt glastuinders die willen omschakelen naar bio

"Ondanks de gevolgen van de kredietcrisis heeft ZANN succes met de verkoop van biologisch geteelde groenten en fruit", zegt Ingrid Rog van Bio-Center ZANN. "De consument vindt steeds vaker zijn weg naar het biologisch product en dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Dat is de reden waarom wij op zoek zijn naar méér glasoppervlakte. Wij zoeken glastuinders die willen omschakelen."Bij het horen van omschakelen naar bio denken gangbare telers in eerste instantie wat teelt betreft vaak aan de risico’s. Maar de pluspunten zijn er wel degelijk", vertelt Ingrid. "Als biologische teler werk je weer samen met de natuur waarbij de teler uiteraard de (gezonde) uitdaging aangaat om problemen tijdens de groei te overwinnen. Niet alleen werken zij aan een toekomst, ook het plezier in telen is teruggekomen, voor de teler zelf, maar ook voor het personeel. Vraag maar aan onze telers, zij zouden niet meer terug willen naar de gangbare teelt!" Een naar bio omschakelende glasteler gaat in het algemeen een overgangsperiode van een half jaar tegemoet waarin hij zijn productieproces volgens de Skal-norm zal moeten aanpassen.

"Al sinds 1977 exporteren wij biologische groente en fruit. Voor ons staat het Hollands product voorop. Ter uitbreiding van ons assortiment en om onze klanten jaarrond product te kunnen aanbieden importeren wij uit diverse landen. Wij werken met een zeer enthousiast hecht team. Belangrijk is het dagelijks contact met telers omtrent productie, kwaliteit en alles wat bij ons en de teler leeft. Een groot pluspunt is dan ook dat onze inkopers tevens de verkopers zijn", vervolgt Ingrid.

"Door onze korte lijnen met producenten en afnemers zijn wij in staat snel op een veranderende marktsituatie in te spelen. Doorgaans zijn onze opbrengstprijzen dan ook op een respectabel niveau. Iets waar wij trots op kunnen zijn; immers een teler gaat alleen met ons verder als hij tevreden is. Zo simpel is het", legt Ingrid uit. "Ook is het voor de telers belangrijk te weten dat wij na verkoop voor hen de afrekening maken, waarna deze onmiddellijk betaald wordt. Levering via een telersvereniging zal zeker door ons gerespecteerd worden."

Graag komen wij in contact met telers die met ons mee willen groeien. Uiteraard willen wij vrijblijvend langskomen voor een kennismakingsgesprek.

Bio-Center ZANN
Weg en Land 9
2661 DC Bergschenhoek
Tel: 010-4775688
info@zannorganics.com
www.zannorganics.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven