Webshop Sew Natural resultaat van passie voor eerlijke stof

'Bij elke nieuwe stof sta ik te springen'

Tholen - Jessica Maas, eigenaresse van Sew Natural in Sellingen is van huis uit met biologisch en duurzaam opgevoed. "Op mijn veertiende was ik al met een naaimachine aan het rommelen en zelf kleding aan het maken. Ik heb altijd zelf kleding voor mezelf en mijn gezin gemaakt. Ook eet ik al lang biologisch voedsel en leef ik zo duurzaam mogelijk. Dus dat die twee elkaar moesten ontmoeten was onvermijdelijk." Toen bleek dat er maar weinig aanbod van ecologisch geproduceerde kledingstoffen was, besloot ze in januari van dit jaar hier zelf letterlijk werk van te maken. Begin mei is de webshop geopend en begon het al snel aardig te lopen. "Ik kan nu echt doen wat ik zelf wil.""Inmiddels werk ik met een aantal vaste kleine leveranciers, waar ik helemaal blij van wordt." De stoffen worden hoofdzakelijk in China en India geproduceerd. "Binnen Europa is het moeilijker om aan stoffen te komen. Europese eco-stoffen gaan meestal rechtstreeks de confectie in." Jessica denkt goed na over waar ze inkoopt, hierin wil ze ook transparant zijn. "Ik koop gecertificeerde stoffen in. De klant kan via de website van Sew Natural zien van welke leveranciers de stoffen afkomstig zijn." Ze wil zeker weten dat het productieproces duurzaam en fair is. "Deze garantie moet ik kunnen geven." Het aanbod is inmiddels breed.Jessica wordt nog steeds erg enthousiast van nieuwe stoffen. "Iedere keer als er iets nieuws binnenkomt sta ik te springen. Ik maak zelf altijd iets van een nieuwe stof, zodat ik weet hoe de stof zich gedraagt." Ze probeert duurzaamheid in zoveel mogelijk aspecten van de bedrijfsvoering door te voeren. Er is bewust gekozen voor recyclebaar inpakmateriaal, een 'groene' website en groene stroom. "Het is fijn dat bio zo langzamerhand steeds meer mainstream wordt. Het hoort echt bij deze tijd die vraagt om duurzaamheid en bewust consumeren. Er zijn steeds meer leuke initiatieven, dit is heel leuk, erg verfrissend. Zo bouwen we samen aan een meer duurzame samenleving."

De afgelopen tijd waren de tricots en jerseys erg populair. "Hier kan je makkelijke, zomerse jurkjes en shirts mee maken. En op dit moment doen juist de wollen stoffen het heel goed." Sommige stoffen vragen wel om een wat zachtere wasbehandeling, dit is voor sommigen wel even wennen. De plantaardig geverfde stoffen zijn een persoonlijke favoriet. "Dit is een heel mooi product, geproduceerd in India en erg rijk van kleur." Inmiddels hebben ook verschillende ontwerpstudio's en kledingmakers Sew Natural gevonden."Ik betrek een groep mensen om me heen bij het uitzoeken van de stoffen, verder run ik de shop alleen." Nieuw is de Actie van de week. "Iedere week biedt ik één product voor een paar euro goedkoper aan, zodat mensen een reden hebben om regelmatig terug te komen op de site." Ook plaatst ze regelmatig nieuwe gratis patronen. Het merendeel van de stoffen is elders in Nederland niet te koop.

"Sew Natural is primair een stoffenwinkel. Zelf iets maken geeft toegevoegde waarde, de make-it-yourself-beweging groeit weer." Op verzoek maakt ze ook kleding van de stoffen. "Wel in beperkte mate, ik wil geen kleermakerij worden. Mocht er veel vraag naar komen, dan zal ik anderen benaderen om daar weer hun werk van te maken", besluit Jessica.

Contact:
Jessica Maas
Sew Natural
Tel: 0599 323052
www.sewnatural.eu

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.