Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

bioKennis informeert potentiële omschakelaars boomkwekerijproducten

De sector boomkwekerij streeft naar de ontwikkeling van een breed assortiment biologische boomkwekerijproducten. Hiervoor zijn nieuwe kwekers nodig. Voor potentiƫle omschakelaars is een bioKennisbericht gemaakt met informatie over de teelt, marktontwikkelingen, wat er bij omschakelen komt kijken en waar meer informatie is te vinden.

In Nederland zijn circa 45 bedrijven die zich (deels) bezig houden met de teelt van biologische boomkwekerijproducten. Het areaal biologische boomkwekerij ligt rond de 120 ha (2009); ongeveer 1 procent van het totale areaal boomkwekerij. Rond de 30 procent betreft laan- en parkbomen (40 hectare), ongeveer 15 procent zijn biologische vruchtbomen en onderstammen (20 hectare) en op het resterende areaal worden bomen, haagplantsoen, rozen, vaste planten en sierheesters gekweekt (60 hectare). Het areaal biologische boomkwekerij groeit al jaren gestaag.

Meer over het omschakelen naar een biologische boomkwekerij vindt u in het bioKennisbericht Omschakelen. Klik hier voor het bericht.

Contact informatie: Maaike Raaijmakers, Biologica 
Publicatiedatum: