bioKennis informeert potentiële omschakelaars boomkwekerijproducten

De sector boomkwekerij streeft naar de ontwikkeling van een breed assortiment biologische boomkwekerijproducten. Hiervoor zijn nieuwe kwekers nodig. Voor potentiële omschakelaars is een bioKennisbericht gemaakt met informatie over de teelt, marktontwikkelingen, wat er bij omschakelen komt kijken en waar meer informatie is te vinden.

In Nederland zijn circa 45 bedrijven die zich (deels) bezig houden met de teelt van biologische boomkwekerijproducten. Het areaal biologische boomkwekerij ligt rond de 120 ha (2009); ongeveer 1 procent van het totale areaal boomkwekerij. Rond de 30 procent betreft laan- en parkbomen (40 hectare), ongeveer 15 procent zijn biologische vruchtbomen en onderstammen (20 hectare) en op het resterende areaal worden bomen, haagplantsoen, rozen, vaste planten en sierheesters gekweekt (60 hectare). Het areaal biologische boomkwekerij groeit al jaren gestaag.

Meer over het omschakelen naar een biologische boomkwekerij vindt u in het bioKennisbericht Omschakelen. Klik hier voor het bericht.

Contact informatie: Maaike Raaijmakers, Biologica 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven