TerraSana introduceert Barnhard Bodywear for men and women

Barnhard Bodywear is comfortabel in alle opzichten. De nieuwe ondergoedcollectie wordt gemaakt van 100% biologisch katoen en biedt de meest comfortabele pasvorm die je je maar kunt wensen. De natuurlijke teelt maakt dat biokatoen zachter en natuurlijker aanvoelt dan gangbaar katoen. Barnhard Bodywear is daarom mensen met een gevoelige huid op het lijf geschreven.

De productie en verwerking van gangbaar katoen kent veel bezwaren. Zo worden er grote hoeveelheden kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt, met alle mogelijke milieu- en gezondheidsproblemen van dien. Ook blijven er vaak sporen van bestrijdingsmiddelen in de kleding achter, die bij de drager huidirritaties en allergieën kan veroorzaken.


Barnhard Bodywear is gegarandeerd zuiver tot in elke vezel. De biologische katoenteelt maakt uitsluitend gebruik van natuurlijke compost en natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Om uitputting van de bodem te voorkomen wordt de teelt van katoen afgewisseld met de biologische teelt van voedselgewassen. Ons biokatoen wordt geproduceerd volgens de 'Global Organic Textile Standard'. Op de naleving van deze norm wordt toegezien door de controle-instantie Control Union.

Met Barnhard Bodywear zorg je dus niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor het milieu. Door biokatoen te dragen, laat je zien dat je je wat aantrekt van de wereld om je heen.

Door bewust te kiezen, is Barnhard Bodywear bewust beter.

TerraSana

TerraSana weet van nature wat goed is. Al meer dan dertig jaar levert TerraSana een ongekend assortiment aan natuurproducten van verantwoorde kwaliteit. Het uitgangspunt is het leveren van biologische kwaliteitsproducten tegen een eerlijke prijs. Met deze eerlijke prijs kunnen de katoenboeren eerlijk betaalt worden.

In alles streeft TerraSana naar evenwicht. Tussen productie en consumptie, tussen duurzaamheid en comfort. Tussen mens en natuur.

De man achter het product

Kees Barnhard heeft al jaren twijfels over het bestaande ondergoed dat je overal kunt kopen. Barnhard: "Het blijkt dat bij de productie van gangbaar katoen grote hoeveelheden kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Deze kunnen milieu- en gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarnaast blijven er sporen van deze bestrijdingsmiddelen achter in het katoen. Dat veroorzaakt bij veel mensen huidirritatie en soms zelfs een allergie."Na bijna 30 jaar ervaring in de biologische voedingsbranche leek vorig jaar de tijd rijp om biologisch katoenen producten te gaan verkopen. Na enig speurwerk had Barnhard een leveranciers van biologisch katoen gevonden.

Het katoen, voldeed aan alle strenge eisen van de Global Organic Textile Standard. In samenwerking met een vooraanstaande producent van ondergoed zijn 12 modellen ontwikkeld. Het resultaat is een mooie collectie voor mannen en vrouwen, allen met een uitstekende pasvorm. Het katoen voelt zacht aan omdat de vezels niet zijn beschadigd door chemicaliën en het katoen niet is gebleekt.

De nieuwe lijn wordt onder de naam Barnhard Bodywear op de markt gebracht. Kijk voor meer informatie op de website: www.barnhardbodywear.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.