Jan Overesch en Berdy Sloetjes doen mee

Wakker Dier samen met varkensboeren op de radio tegen de kiloknaller

Vandaag start Stichting Wakker Dier een radiocampagne samen met twee biologische varkensboeren. Het is voor het eerst dat boeren en Wakker Dier samen optrekken voor diervriendelijker vlees. De radiospots zijn het resultaat van de oproep van Wakker Dier half augustus aan boeren om de handen ineen te slaan tegen de boer- en dieronvriendelijke kiloknaller.

Zesentwintig intensieve en biologische boeren gaven gehoor aan de oproep van Wakker Dier en bedachten een radiospot tegen de kiloknaller. Wakker Dier heeft uiteindelijk samen met twee biologische varkensboeren een radiospot gemaakt: Jan Overesch uit Raalte en Berdy Sloetjes uit Winterswijk. De radiospots worden komende 2 weken uitgezonden op Radio 1, 2, 4, 6, Classic FM en regionale omroepen.

Jan Overesch: "Als biologisch boer geven we onze varkens een fatsoenlijk leven. Maar dat kan alleen als er ook een fatsoenlijke prijs wordt betaald voor het vlees."

Berdy Sloetjes: "Als ik in de supermarkt weer zo'n onsmakelijk laag geprijsde kiloknaller zie dan wordt ik echt wel een beetje boos want dan weet je dat die boer en die dieren daarvoor krom hebben gelegen."
 
Wakker Dier zal de boerenspots meer dan 200 keer uitzenden op landelijke radio. Afgelopen tijd spraken boeren, dierenbeschermers, slagers en politici zich ieder afzonderlijk al uit tegen het gestunt van supermarkten met goedkoop vlees. Met de actie wil Wakker Dier actief samenwerking zoeken met boeren vanwege het gezamenlijk belang tegen de kiloknaller. Boeren hebben altijd wel een mening over campagnes van Wakker Dier. Dit keer kregen boeren de mogelijkheid om zelf een radiospot van Wakker Dier te maken.

 


 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.